Monday, June 22, 2009

Gula-gula Sayang

Hari ahad yang lepas, I ada tengok movie lama bertajuk "What a girl want", ada satu part dalam cerita tu amat menarik perhatian sehingga I tersenyum sendiri

si ibu berkata kepada anaknya "kamu tahukan yang ibu menyayangi kamu sebanyak gula2 kapas manis yang banyak"

si anak menjawap " ya, saya tahu dan ibu pun tahu juga kan, yang saya sayangkan ibu sebanyak gula2 coklat M & M warna merah"

ibu menjawab "ibu pun tahu..."

bla bla bla.....

kalau macam tu I sayang kan teman2 sebanyak gula2 plastik lah, jadi makan2 pun tak habis2 kan kan kan lalalalalaaaaa......

23 comments:

MaMaQaYPo FaMiLy said...

gula2 plastik? camne rupanya tu? ada PIC tak?

[h]einsen said...

gula2 plastik..??nok byk melamine ya kah hahaha..

Khairul Antasha said...

hahaha...ktk tok..iboh lupak jwb tag dlm blog kmk...mun sik jwb, kmk majok..hehehe..

cik nana~ said...

sedapnye kasih sayang ivy ye... ;)

helena's said...

kasih sayang buleh di luahkan dengan gula2,,hehe bast jugak tu,,

Ivy Metaga said...

mamaqaypo:
tak ada pic, imagine jak gula2 plastik mainan tu, gigit pun tak abis2 kan mama hahaha

einsen:
hahaha...mun bnyk melamine ya gigit jak, sik apa

khairul antasha:
wah ha ha..tag adui2, ok ok mun ktk merajok lak kmk berik seplastik gula2 plastik k =)

nana:
sodappp kan nana, nana nak tak satu gula2

helena:
bole bole...sy sygkan nana dan cik hel sebnyk gula2 plastik hahaha..janji syg sy ni tak plastik kan kan kan

Kenny De said...

Caynie De latest track "Kiss Kitak Thru The Phone Just release! check em' out @ youtube,myspace.com/caynie n blog tellian villa!

Dakjaat™ said...

saya tak nak jadi gula2.. hehehehe! :p

Willie said...

Hahahah...bla bla bla...gula gula ya.


Ivy, ada hajat tok. I first time masuk contest mTv. Mintak tolong vote di address tok lok. Boleh?

Click dekat tangan Thumbs up

http://www.mtvasia.com/Funstuff/Contests/BloggerContest/viewentry.php?id=461

Dakjaat™ said...

award kat blog saya .. amekkkk!

fahmi latiff said...

hahahah... best2 ..:)

gula2.... sedap dimakan... yum..yum..:)

.:kiwi-buLan:. said...

jap2 nk bayangkan gula2 plastik nie... :muka pelik:

ubek said...

errrrr....

Benrauf said...

oh manisanya kasih sayang. haha

xuen adyla said...

kak ivy kedekut
bagilah gula lain

Ivy Metaga said...

ken:
wokey ken, kelak kmk dgr lagu ya yo yo yo!!!!

dakjaat:
tq utk award tu, tag nt2 kmk jawap, hutanggg duluuu..hehe..mun sik mok jadi gula2 sik apa =)

wille:
bole bole...no problem, bole klik bnyk2 sik?? mun bole kmk akan klik bnyk2 hehehe..

fahmilatiff:
fahmi lama tak dgr kabar, mst fahmi busy kan

Ivy Metaga said...

kiwi bulan:
hahaha..napa muka pelik yg kuar, imagine lah smpi dapat, smpi muka yg pelik tu hilang hehe

ubek:
hahaha..takut nak makan gula2 plastik, wokey i give u gula2 batu permata mok sik?? hehe

benrauf:
tq singgah sini, uihhh..kasih syg kena manis2 baru besttt..=)

xuen:
ok ape gula2 plastik kan kan, aaa..kasi satu tak abis2, jimat hahahhaaa...

Mohd Ariff said...

kalau ada gula2 yg lebih tu.. share la dgn kami sama ek.. lalala~

nadxoxo said...

gula-gula plastik? leh patah gigi tuh :P

~Cinta Cukulet~ said...

saya sayangkan ivy sebanyak cekelat kadberi...hehee

Ivy Metaga said...

ariff:
ooo..pasti bnyk stok, sb seorang satu, makan tak abis2 hehehe..

nadxoxo:
hahah..macam mana kalo nenek dan atuk yg teda gigi tu yer...erkk..

cukulet:
yer ke, cayang cukulet, mane2 cekelat kadberi itu hahahha..kasik satu tin besar hahaha

DilOt said...

gula2..xmau...nnt semut hinggap...hehe...

Ivy Metaga said...

dilot:
tu gula plastik, pasti takda semut nghehehehe..