Wednesday, June 17, 2009

Basikal Merah Didi

Hari tu, I bawa my little buddy jalan2, aktiviti berjalan memang wajib dilakukan kalau dia ada datang ke office, melainkan I ni dah malas tahap cipan, maka takda lah aktiviti jalan2, seperti biasa I bawa dia ke tempat mainan budak2, kat situ boleh lah dia main keta yang ada muzik tu, kasi my little buddy berangan sikit yang dia terer bawa keta hahaha..., here ada few pics yang sempat I ambik, tengok betapa happy nya dia bermain....

"phewwwitttt..." my little buddy control macho bila ada awek comel kat sebelah

Lepas puas dia main, kami dua ke tingkat atas supermarket ni dan masa sampai jak ke tingkat atas, rasa2 nya kedua2 kami melihat ke arah benda yang sama, ternampak basikal warna merah dan warna pink, mula2 ada tanya kat pekerja situ, ada warna biru tapi hanya 2 warna tu jak yang ada, I tanya kat didi sama ada dia nak tak kat basikal tu tapi I tak perlu tanya pun I know that he love the red bicycle so much, kalau boleh tangan dia tak nak lepaskan basikal tu, at last, I belikan dia basikal merah, masa kami dua pulang ke office dengan basikal merah, mumy dia terkejut habis, sebab beberapa hari sebelum tu, mumy dia cakap yang my little buddy ni bangun dari tido terus cakap kat mumy dia yang dia nak basikal haha...

muka gedik didi bila dah naik basikal

ohhh.... satu lagi yang buat I ketawa jak sepanjang hari, my little buddy ni kalau buat simbol PEACE kan sangat lucu, tangan dia belum pandai lagi nak tunjuk simbol tu, see.... macam gaya star trek pun ada ha ha ha....

Peace 1 (gagal)

Peace 2 (gagal)

Peace 3
(gagal...tapi comel haha..)

"aarrrrkkk.... NO NO NO"

Rasa2 nya, banyak dalam entry2 yang sebelum ni, I selalu jak bercerita tentang dia kan, sebab I love him so much, kalau di sibu dia lah kekasih kecil & sahabat kecil, kalau I pulang ke Kuching, mesti selalu rindu kat didi...


24 comments:

ubek said...

i want too!!!hehehe...

aduka said...

hahahaha

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Mmg CUTE aa si DiDi.. patot lah kamu sayang dia...

am-rie said...

syoknya jadi didi..hanya pandang ke arah benda yang sama ngan ivy jak dah dapat..hehe..

mestinya happy dapat basikal ya..
mouk juak eh..hehe

Ivy Metaga said...

ubek:
that bicycle not fit for your size hahaha...

aduka:
hik3..aduka tlg ajar didi buat peace leh??

mamaqaypo:
huhu sygggg..mama, nak syggg..hero2 kecil mama bole tak??

am-rie:
haha...saiz basikal ya sik cukup utk org besar macam ktk hehe...

I am ELLY~ said...

nanny ivy~
heheh :)

Ms Tikot said...

Cute nya eh...

Willie said...

Wah bertuahnya little didi ya. Eh gambar pertama ya patung anjing kah? Besar juak? Lepas tok kan, mesti nya main basikal jak sepanjang hari. Hahaha

Anak aku dua tahun pun tgh belajar molah tanda peace. Ku gik nolong nya lipat jari nya supaya cun sign peace ya. Hahaha

cik nana~ said...

ivy, me nak basikal pink...
ngeeeeeeeeeeeeeee :D

helena's said...

memang comel gilak!!!

err nak basikal gak bleh?kale ijau!haha

xuen adyla said...

uwh scandal

hahahahahah

xuen ada kereta kancil merah

hahah

:. aYu .: said...

ivy xmau syg ayu ke? hehehe

Ivy Metaga said...

im elly:
lyne..sy suke tgk THE NANNY, sb sy nak jadi nanny yg seksi macam tu tapi tak nak suara sengau hahahaha...

mstikot:
cuteee hehe, tapi mulut nya adoi pot pet pot pet

wille:
eerr..bukan patung anjing, tapi watak2 animasi ya, bole bergerak utk few min, bayar RM3.00 satu round hehe
ohh..moga anak ktk dapat buat peace ya hehe

Ivy Metaga said...

cik nana:
bole bole..yg pink yer, janji nana pake kostum power ranger kaler pink..boleh?? mua ha ha

helena:
ooo..nana nak pink, cikhel plak nak hijau, ok ok janji cikhel jadik power ranger kaler hijau, aihhh...ada kah warna hijau hehe

xuen:
iya itu scandal gelap sy haha, wahhh keta kancil merah, ikot ikot boleee...tumpang..:p

ayu:
oooo..mau mau...cayangggg ayuuuu..=)

DilOt said...

betulla ivy..percubaan didi yg gagal..

tp comel die wat mcm tu,,,pelik tp benar...hahaha..

*wink wink* said...

kak ivy!mek mok beskal juakk! =)

azman shah said...

comel nya

Mohd Ariff said...

comel la sahabat kecil ivy ni..

Monkey D Luffy said...

hensem jer

mcm bakal anak aku

muahaha

kiwi-bulan said...

when can i meet wif ur little buddy..

[h]einsen said...

nasib baitnya bgn tido mintak basikal..mun nya bgn2 mintak kuda mati jak ktk terpaksa mok beli heheh..

Kelebar Malam said...

eeeee....best nyer dpt basikal...mek mok juak...

Ivy Metaga said...

dilot:
hehe..cam star trek kan

wink wink:
beskal ya sik cukup tampong berat ktk lak hehehe

azman shah:
chomel cam azman hehhe

ariff:
comel kan ariff hihi

Ivy Metaga said...

monkey the luffy:
hahaha..bakal anak, oh luffy dah nak menimang cahaya mata ke hihi

kiwi bulan:
plz..come visit sarawak hehe, sure u two will meet wit each other...=)

einsen:
mun nya minta kuda, kelak mek berik patung kuda nok besar jak hahaha

kelebar malam:
haha..sik mampu beskal ya tampong berat ktk, mun utk bakal baby kelebar kelak bole bole hehee