Tuesday, June 2, 2009

Hari Pertama Gawai

Pada hari pertama gawai pada 1 June yang lepas, awal2 pagi dalam jam 5.30 pagi mumy dah membangunkan kami, sebab kena balik ke kampung untuk memasak, pagi2 dengan muka yang mamai tapi bersemangat sebab nak bergawai hihi...

sesampainya di kampung para ibu2 sibuk didapur, I tolong kemas2 rumah, dalam jam 11 lebih sudah ada tetamu yang datang visiting ke rumah, selalunya pada hari pertama gawai lah paling banyak tetamu datang visiting ke rumah nenek, masakan pun pelbagai jenis, macam2 ada...., jadi teman2 layan lah pics yang dibawah yer

Momo si gemok hahahaha...
awal2 pagi momo masuk ke bilik, siap me'landing' kan diri di tilam

sebelum balik kampung, bermanja2 dengan momo sekejap

sampai dikampung dalam jam 8 lebih dan bersemangat nak buat keja2 rumah, sila lihat betapa rajinnya budak yang comel ni ngeeee....
*
*
*
*
*rajin menyapu

rajin membersih chicken wing hahaha..

rajin BBQ hua hua hua, errr.... cukup syarat ka jadi bakal menantu kan kan kan

uihhh.... malas nya tidooooo jak

SUASANA PAGI DI RUMAH NENEK
*
*
*
*
Cristabell... geram tengok my little kazen nih, cute sangat2...

nenek/sumuk dengan tembikai

plzzzz.... paparazi datang sekodeng

Semua wanita2 sejati sibuk didapur menyediakan makanan

Di sebelah petang, dalam jam 2 lebih kami bertolak dari rumah nenek menuju ke destinasi yang seterusnya iaitu ke rumah tunang abang, sis Herin di Kampung Serayan Ulu/Keranji, Lundu, perjalanan mengambil masa kira2 dalam 1 jam lebih dari bandar Kuching

SUASANA DI RUMAH SIS HERIN
*
*
*
*
me & kekaseh gelapku.....
ops..ops.. no gosip2 ok, ni lah my eldest brother, Kenny

di bawah pohon asmara hahaha, pohon buah dragon fruit ni, serius tak tipu, buah belum ada lagi

sis Herin & Budak comel ho ho ho

Masa di Lundu, I terjah rakan blogger Miss Julie, ceria2 dengan senyuman dia menyambut kedatangan kami sekeluarga, rupa2 nya kecik jak dunia ni yer, saling kenal mengenal rupanya keluarga Julie dengan keluarga tunang abang, sis Herin

Miss Julie sengih2 jak oooo...., TQ Julie for the warm welcome from you

Pulang dari Lundu agak lewat juga, hajat nak visiting rumah kawan pun kena cancel hahaha, terlalu penat, sangat penat, badan penat, perut kenyang, hati senang hehe...

24 comments:

Gua said...

Apapun tang BBQ mmg best...

Ivy Metaga said...

gua:
BBQ mmg bestttt hihi....

ubek said...

cool...BBQ+nice family+drink a bit=NICE

helena's said...

ivy~cantik skirt tu!comel jak..cantik!

cristabell pon comellllll...

meriahnye kan..

Ivy Metaga said...

ubek:
hehehe..cool & nice, ubek make sure u drink more water today k..

helena:
hehhe..cikhel...org yg pakai comel tak hahaha
rinduu laaaa..sama cikhel huhu

eiza in the house.. said...

Selamat hari gawai Ivy..
seronoknya dia jalan2 cr makan..:)

Ms Tikot said...

Besar juga pokok Dragon Fruit tu Ivy...

Ivy Metaga said...

eiza:
tq eiza...seronok..tapi perut dah boroi sb bnyk makan hahaha..

mstikot:
auk besar tinggi tapi belum ada buah gik, dah lah kmk tok nang pendek juak hahaha

aduka said...

waaa... meriah gituuu.. best3.. =)

xuen adyla said...

argh bestnya
tapi kak ivy lupa sumthing
lupa xuen le
haiz

Ivy Metaga said...

aduka:
meriah mmg meriah hihi..=)

xuen:
aiyaakkk..lupa pula dgn xuen ni..soli soli, lain kali pasti bawa xuen hehehe

cik nana~ said...

ivy... wah.. banyak makan
bestnye ade bbq
sedapnyeeeeeeeeeeeee

mR.sEmBaNg said...

nak gak bbq..

Anonymous said...

waha2...ivy cam sedap jer bbq tu..nak gak lor!!~miz fieza~

Dakjaat™ said...

ivy .. kenapa ko sengaja bikin aku jelesssssssss!!! :( mentang2 aku jauh ... hahahahah! NAK BALEKKKK!!!!

[h]einsen said...

heheh rajin eh..harap2 bkn suatu lakonan la heheh..

boh jadi pusak ya malas polah kja heheh..

DilOt said...

bbq ..tak ajak pon..xmalu..hahaha..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

kucing2 yg comey & malas pun nak enterframe... muahahahahah!!

Monkey D Luffy said...

rajin ker?

berlakon jer tu :P

kiwi said...

very happening lorh..
waa de besh part is bbq!

~Cinta Cukulet~ said...

meriahnya..hehee...

Felicia F. Ramzi said...

selamat hari gawai! belum terlambat nak? aie, bertemu dgn mz julie? Julie as in Mz JC kah? kamek pun maok bertemu juakkkkk...ehhehe

MCM said...

Bagi satu chic sis.....lama tak makan bbq ni....kesian tol la....huhuhu...tak sabar nak balik Miri ni

Anonymous said...

err...gawai ni sambutannya cm raya ka?

ada visit2 family suma?


yann a.k.a rama2 yg mls nak sign in
http://duniamu-duniaku.blogspot.com