Monday, June 1, 2009

31 May before Gawai

Pagi ni I bangun, bersemangat pula nak postkan N3, adalah satu permulaan yang baik untuk bulan June, errrr..... teman2 rindu ke dengan budak nama Ivy ni hahahaha...., sebelum tu I nak ucapkan Tq banyak2 kepada semua teman2 blogger dan silent reader yang telah meng 'wish' kan happy gawai dan holiday dalam entry yang sebelumnya

I ni masih lagi dalam mood bercuti, bermalas-malasan, berfoya-foya hahaha, aihhh... gurau2 je yer, seperti yang teman2 tau hari ini merupakan hari kedua sambutan perayaan gawai, tapi dalam entry kali ni, I blom lagi menceritakan macam mana sambutan gawai, Jangan risau I akan postkan dalam entry yang seterusnya yer...

Sebelum 1 june, I mulakan perjalanan pulang ke Kuching pada 31st May, perjalanan yang memenatkan tapi berbaloi, di sambut my mum sesampainya di Kuching, sempat lagi my mum and me singgah di Boulevard Shopping Mall, teman2 layan lah pic2 gaya ibu dan anak bershopping hahahaha....

MISI PENCARIAN WHITE HIGH HEEL
*
*
*
*
*
My mum pun ada mencoba2 sandal2 yang ada, dia tak plan nak beli apa2, but at last I suruh dia pilih one for her, hadiah gawai from me, dan dia pilih sandal yang kat dalam pic tu

I kena pilih from top 3 kat atas hahahaha, sebenarnya tak banyak pilihan, tapi kerana malas lagi nak singgah di shopping mall yang lain, hanya 3 kat atas tu sahaja yang memikat mata I

At last I pilih yang ni, erkk... kaki sapa yang comel tu hahahaha, Lyne sebelum you lari, I panggil you dulu lah, lyne... lyne... lyne hahahaha...

Tada..... biskut yang I tempah dari Miss Julie.... ermm... sodapppp..

Lepas dah express shopping, dalam jam 6 petang my mum, sis Irene and me, pulang ke kampung, sesampai di kampung sudah ramai saudara-mara yang datang, setiap tahun semua orang akan pulang dan berkumpul di rumah nenek, sebelum 1 June aktiviti family gathering akan diadakan, ada BBQ, bapa2 akan BBQ, para Ibu2 akan sibuk didapur, anak2 dara dan jejaka2 bujang pula jadi assistant, anak2 kecil pula menghebohkan suasana macam Jom Heboh hahaha...., sememangnya meriah tiap2 tahun.... sila lah layan few pics yang sempat I snap snap....

SUASANA DILUAR RUMAH NENEK
*
*
*


SUASANA DALAM RUMAH NENEK
*
*
*
Ibu2 sibuk didapur, masa ni mereka tengah sibuk buat pulut

Ini lemang yang dah masak, semua dah dibuat sebelah pagi, jadi proses membuat lemang tak sempat I ikuti

Christabell
My little kazen, she so cute, sepanjang di rumah nenek, I sibuk tengok telatah dia dan asyik berkepit dengan dia saja, geram bah hahaha...

Malam lepas makan2, awal juga kami pulang dari rumah nenek sebab tidak bermalam di rumah nenek, memang penat sampai lah hari ini, nanti2 I akan postkan how my 1st day gawai dan cuti2 untuk seminggu2 I bercuti di Kuching

p/s: nanti pulang dari bercuti, I akan terjah dan mengheboh2kan blog teman2 yer, TUNGGUUUU!!!!!!!....


21 comments:

ubek said...

huhuh....bestnya.hehehe...jealous2..haha..

Ivy Metaga said...

ubek:
hahahaha..so make sure xmas tahun ni u mesti pulang swak, book airticket awal2 hihi..

aduka said...

comeynye budak tu! heee..

slamat hri gawai.. =)

xuen adyla said...

wow kak ivy
xuen xpernah sambut gawai
rasa mahu join lak
ada yang nari tu kan?
cm best owh

kak ivy ehem ehem nak tanya sikit
ada x anak sedara umur xuen ka
hahahah

nadxoxo said...

sonoknya balik kampung!

nad pun cuti seminggu, ivy :P wee~~

cik nana~ said...

ivy, rindu laaaaa!!!!!
selamat menyambut hari gawai.
selamat bercuti...
selamat berehat...
selamat berfoya2...
selamat bangun tido lambat...
dan selamat yang lain2...
;)

Dakjaat™ said...

puikkk! nyambut gawai nadai madah ... nadai wish aku gik jedun tuk .. hooo~ jaik mai neh ... huwaaaa! :*(

Media Cyber said...

selamat hari gawai ivy .. :)

helena's said...

ivyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy..hehe best kah cuti??ni tak abis cuti lagi ne..bole poya2 lagi..ehehe

comel gilak budak tu...tolong cubitkan pipi dia.haha

joegrimjow said...

xjadi ratu cantik kew?

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Best kan leh berkumpul ramai2 cam tu??!! :D

MAMI_FARIS..... said...

selamat ari gawai..... wow! best woo bila dpt gather ngan family..

Ms Tikot said...

Kacak heel warna putih ya. Selamat Hari Gawai...

f.i.e.z.a said...

yarabiii meriaaahnyyaaa..happy gawai dearie!

Monkey D Luffy said...

kenapa high heel ko tak high?

~Cinta Cukulet~ said...

bestnya kumpul ramai2...mesti cik ivy happy kan huhu


p/s : saya pun baru beli sandal putih..sama la kita heheee

kuku.gadong said...

ivy! selamat ari gawai. sorry for the late wish. was busy kuang kuit. sikda jengok blog orang gilak. hope u had a wonderful ffeast with your family =)

Syamzone said...

Mmg meriah...Bukan buat2 meriah...Selamat Hari Gawai....

Khairul Antasha said...

selamat ari gawai Ivy!!...bestnya gathering ya...

eiza in the house.. said...

ivy..ramai jugak sedara mara ekk..
seronoknya..:)

mizfieza said...

wah kamu cam sonok jer hari gawai nie..teringin nak sambut nei...bila kamu nak bawak sy ge sana