Thursday, June 18, 2009

A Day To Remember

Cerita dalam entry kali ni yang I nak kongsi dengan teman2 ,sebenarnya berlaku pada 7/6/2009 haha..., hari sebelum I pulang ke sibu selepas puas bercuti selama seminggu, hari ahad seperti biasa sebelah pagi kami sekeluarga ke gereja, tengahari pulang dari gereja, me, mumy and sis Irene ke Boulevard sebab sis Irene mau makan KFC, see how happy she was in the pic below hehe..., jadi I belanja my sis makan ayam KFC, kami menunggu kedatangan my friend Simon yang juga merangkap silent reader dan merupakan teman yang baik, hari ini (19/6/2009), dia akan memulakan hari pertamanya bekerja di Brunei for 3 months, so I wish you all the best Simon!!!...

Bukti I masih sudi pakai baju warna merah aaaa...., ini lah satu2 koleksi baju merah haha... ,janji tak ada kerbau sudah, erkkk.... bagi yang terlepas story punca nya I tak suka pakai warna merah, sila klik sini

Buy 1 free 2 haha... skrip tipu

Sebelah petang lepas makan KFC, Simon belanja makan ais krim di Sunny Hill, tempat ni membuat ais krim sendiri, jadi rasa memang sedap, TQ Simon sebab belanja, nanti after 3 months lepas u keja, sila belanja lagi hahaha.....

Pudding Pie

Sebelah malam sebelum pulang ke Sibu sempat lagi keluar dengan kawan lama & kawan baik I Monita @ Mon, tapi I suka panggil dia mimon hehehe, cute bah kan, Mimon seorang teman yang sangat baik, comel, funny dan best, kami jalan2 ke The Spring, cari2 makan kat sana, I makan sushi nyum nyum, after makan jalan2 cuci mata sebelum pulang, happy sangat2 kuar ngan Mimon, harap dapat kuar ramai2 dengan teman2 lama lain kali...., tiba2 rindu plak zaman masa di UiTM dulu hurmm...

Mimon & her kazen

me & mimon

Pic ni diambik masa hari gawai yang ketiga 3/6/2009, masa tu dah masuk jam 8 malam me & my kazen kule visiting rumah mimon, time2 macam ni lah ada waktu untuk bertemu dengan kawan2 lama, tiap kali perayaan gawai dan christmas memang tak pernah lupa untuk visiting mimon sebab I suka makan Kari ayam dan yang paling sedap ialah masakan daging itik.... sodapppp hehe...

Hari tu memang hari yang best, memenatkan tapi happy.... ok dah abis cerita hehe....

22 comments:

helena's said...

kat sini de tak sunny hill?macam tak penah denagr je..tp nampak sangat sedap eskem tu...
teringin laaaaaa..

cik nana~ said...

aiskrem tu sedap ek?
teringinnye...

Willie said...

Hehehe...member dah nak gi Brunei erk. Hairan juga aku ni yg Brunei lack of manpower.

Boulevard dekat dgn rumah aku, so selalu la i shopping di situ. The Spring tuh favourite aku cari patung Gundam...sila baca blog aku yg baru http://robotzone.blogspot.com

Dan akhir sekali, Kfc adalah kegemaran ku juga...bila Ivy mau belanja aku KFc? HEhehe

Ivy Metaga said...

helena:
hanya di kuching jak ada sunny hill, sodap cikhel sb sendiri buat, tekstur lembut jak, tak sama yg dalam kotak yg selalu beli kat kedai hehe, nt cikhel dtg kch, sy belanja k =)

nana:
sedap nana....sedap handmade tu hehe...
nt ada waktu, sy belanja cikhel dan ciknana yer

willie:
ya keja offshore di brunei hehe, bnyk juak org dari sarawak ke sia kan..
ooo..mena ka, mun cam ya harus ku roger2 ktk, mun kmk ke boulevard bole minta belanja kfc haha, mbak family ktk sekali ooo..
uihhhh..kelak mun ada waktu, bole lepak2 di kfc boulevard tok hehe

Ms Tikot said...

Wah.... nyaman ice cream ya.

xuen adyla said...

nak ice cream tu

biskutlemak said...

ivy....hari gawai tu best ke?...bila nak ajak kita orang makan..heeeee

Ivy Metaga said...

ms tikot:
auk nyaman ais krim ya

xuen adyla:
dtg lah sarawak xuen =)

biskutlemak:
bestttttt....kalo cam tu dtg lah sarawak, nt sy belanja makan hehe

Mohd Ariff said...

nak gak dorayaki! ehhh silap sushi.. :)

Nolee Zahari said...

ice-cream..yummy :)

Ivy Metaga said...

ariff:
haha..dorayaki minta kat doraemon

nolee:
nyum nyum..jom makan aiskrim hihi

azman shah said...

keinsafan lahir dari?

Monkey D Luffy said...

makan dan makan lagi

muahaha

nadxoxo said...

ade kerbau kejar tak? heheheh :P

Kelebar Malam said...

best mun dpt g cuti bersama family..lebih2 gik mun dpt gather2 dgtn kazen mengazen...nang riuh rendah...

BeMiE said...

ais krim tu menyelerakan... nk gi mkn ais krim laaa..

Ivy Metaga said...

azman shah:
lahir dari hati, bg sy kan yang penting tiap2 hari sy akan mengucapkan syukur utk hari2 yg sy lalui, yg telah sy lalui dan juga hari2 yg bakal di tempuhi.., susah senang tetap ditempuhi
live the life to the fullest..=)
errr..harap jawapan sy tak lari dari soalan yer hihi..

monkey d luffy:
makan selagi mampu hiiiiiii...

nadxoxo:
tak ada, nasib kat bandar teda kerbau, kalo g kpg tak nak pakai hahaha

kelebar malam:
mena padah ktk, dan waktu2 macam ya sik akan berulang hari2 kan...=)

Ivy Metaga said...

BeMie:
ikot ikot..belanja sy sekali ok hehe..

-- [r][4][p][t][o][R] -- said...

bile ivy nak belanje ankel rap makan kfc?? ankel suka gak makan free macam tu..

Khairul Antasha said...

nyaman22222....:)

azman shah said...

sedapnya lagu ini aduh


jangan2 ko menolak cinta ku ini

Ivy Metaga said...

raptor:
uihhh..bukan ke dah makan kepsi ramai2 ngan kwn2 tu, siap tapau sos lagi ha ha ha

Antasha:
nyummmmmmmmmmmmmmmmmmm

azman shah:
best kan lagu, hehe.."jgn2 ko menolak cinta ku ini", itu bukan tajuk lagu ni azman hehe