Thursday, June 25, 2009

Wei Buka Selipar

Sabtu yang lepas I bawa my little buddy @ didi ke McDonald, dia suka main permainan budak2 dalam McD ni, hari tu tak ramai orang, jadi budak2 pun kurang juga, didi dengan pantas membuka seliparnya, ini yang uniknya didi, kalo dia nak main di sini secara automatiknya dia buka selipar, budak2 lain tak ada yang sibuk2 nak buka selipar atau kasut mereka

masa tu ada seorang budak ppuan yang comel bermain2 sorang2 jak di situ, didi yang terkenal dengan sikap penyibuk nya, cuba beramah mesra dengan budak ppuan comel itu..... perlahan2 didi mendekati budak ppuan itu, thennnn..... I terus tergelak bila...... didi dengan konfiden nya

"buka selipar...., wehhh.... buka selipar", banyak kali dia ulang2 ayat tu dalam bahasa mandarin

budak ppuan tu selamba derk jak tak menoleh ke arah didi sebab dia tak paham, macam mana lah dia nak paham sebab budak ppuan yg comel tu bangsa melayu

mesti budak ppuan tu ingat didi cakap dengan angin ha ha ha....

memang tak tahan bila tengok muka didi penuh yakin lagi suruh budak ppuan tu buka selipar, siap tunjuk2 kaki lagi hahhaha...

hurmmmm... budak2 kan tak memilih dalam berkawan, tapi bahasa jak halangan budak2 ni, seorang cakap lain, seorang cakap lain

rasa2 nya kan kalo budak ppuan yg comel tu jawab balik kat didi, macam mana lah yer, mesti tak faham sesama sendiri hahaha...

Tempat didi suka bermain

Peace Star Trek ha ha ha
(gagal dan gagal lagi)

30 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

hihi..budak2 hati diorang tulus suci murni..tak macam orang dewasa..asyiik nak carik gaduh je huhuhu

[h]einsen said...

haha..bgs lah nya..mengikut peraturan, undang2 serta pantang larang bermain di playground heheh..

AmirFX said...

Aihh... Gagal gik?? Cemne auntie nya ajar molah peace?? Mesti jari auntienya terberong juak... Tuk mek ajarnya molah peace cara yg betul... hehe...

DilOt said...

betul2...slalu tgk kat utm..anak2 foreigner..masing2 ckp bahasa sendiri...tp main tetap same2...mcm phm je dieorg,,,dilot pun wat2 phm jela ape budak2 tu ckp..hehe..

makcik ivy ajarla didi..hehe

Ivy Metaga said...

cukulet:
aah betul2..setuju2, nah kasik cukulet sebotol cekelat kadberi hihi

einsen:
hahaha..mena2, tapi mun playground diluar ya, kalo buka selipar kaki kelak tercedera hahaha...

amir:
hahaha..auk eh kenak auntie nya tok mengong juak oh, auk auk esok mek sungguh2 ajar didi hahaha..., mun sik dpt2, kelak minta tunjuk ajar amir jak :p

Ivy Metaga said...

dilot:
besttt kan tgk budak2 main, suka hati jak mulut pot pet pot pet, tapi masi dapat main sama2 lagi, nt makcik ivy akan sungguh2 ajar didi buat peace...hahaha..

xuen adyla said...

hahaha
cam kenal je
cam xuen dulu
wakakak

tapi tetap je main
ntah pape tul xuen
hahah

Ivy Metaga said...

xuen adyla:
hahaha..kalo cam tu, bole kawan dgn didi lah xuen ni...
mst xuen cakap mandarin jak dgn budak2 lain masa2 kecik2 kan hehe

helena's said...

alahai,,comel je didi tu..kompom la dak gurl tu takpaham..hihi

kiwi-bulan said...

mmg besh tgk bdk2 n sumtimes kalu bley nk jd bdk2 gak blik..msti bdk pmpuan tu ingat didi tgh pomot kaki die yg licin tu=))

Willie said...

Hahaha...macam ayam ngan itik bercakap. Macam my son cakap English to his cousins yg berbahasa bidayuh. KEkekekek

puspawarna said...

hua2....
macho jerr didi tego dak comei 2...

Shitsurei shimashita said...

hehehe!!! 1 Malaysia ma..itu budak2 byk baik wo.

Monkey D Luffy said...

skemanya si didi

kekeke

- - [ 4nkEl r4p ] - - said...

adeiii mesti si didi tu bengang giler kan.cakap ngan dak tu macam cakap ngan pokok.pastu dak tu lak fikir didi ni gila ke apa ckp sorang sorang..adesss ivy tak ajar didi cakap melayu ke?

Khairul Antasha said...

haha..nasib lah didi sik suruh ktk bukak selipar..hahaha....

Caynie De said...

hahaha.. same goes to my addy

Anonymous said...

alamak tak didi tak dpt mengurat....!!!hahahha..suh didi belajar banyk bahasa k....~miz fieza~

Mohd Ariff said...

ivy boleh ckp mandarin?

Encik Azizan said...

tgh imagine cmne nk dpt duit sejuta dlm masa semnit

out of topic..haha..kecik2 pon da pndai ke?huuu..kompem bsr nnti hbt..

x buat pe,lpk2 je ni?ivy wtpe?

boboiz said...

wah bagus lah didi nie...ikut peraturan yek...
comel plak tu...

Ivy Metaga said...

helena:
hehe...tu lah yg sy gelak tgk gelagat diorg cikhel..=)

kiwi bulan:
hehe..jom jadik semula mau..

willie:
really..mst cute jak rupa sidak ya, dulu me n kazen nasib pandai cakap melayu, so kami guna bahasa melayu jak lah to understand each other masa kecik2 dulu

Ivy Metaga said...

puspawarna:
a.ah macho didi ni..=)

nagaperang:
oh tidak..dia bnyk nakal huhu..

monkey d luffy:
didi mmg skema, janji comel kekekeke

Ivy Metaga said...

ankel rap:
ada tapi lidah didi blom pandai lagi nak sebut ayat2 dalam bahasa, dia tau sebut jalan2 cari makan jak hahaha...

khairul antasaha:
auk eh, mun nya nyuruh ada kmk ketok palak nya hahahahaa...

ken:
addy ya comel oooo...

Ivy Metaga said...

ms fieza:
wokey..tapi kena ajar pelan2 sb susah nak ajar dia nih hahaaa..

ariff:
boleh sikit2 jak macam rojak heheeee...

azizan:
macam biasa sabtu pun keja juga sy ni zizan, oh nt kalo zizan dah tau macam mana dah jadi jutawan dalam seminit, kasi tau lah kat sy plak hahaha..

boboiz:
hahaha..tu lah, sibuk jak dia buka selipar, siap suruh budak lain buka juga hhee..

::cik kikiLaLa:: said...

wah ruginya tak ikut cik ivy pi sana..hihi

Ivy Metaga said...

cik kikilala:
hehehe..rugi rugi..lain kali kita p sama2 tgk didi yg penyibuk tu ;p

Benrauf said...

hahah,,melepas la didi

Felicia F. Ramzi said...

nang kiut! ehehe, cik kak yang membawanya..bukak selipar ka tidak? ehehe atau sibuk makan McD?

Ivy Metaga said...

benrauf:
aah..melepas...hahhaaa

felicia:
sik ada, mun didi berani suruh buka, ada kmk cubit pipi nya kelak hahaha..