Tuesday, June 23, 2009

Erk....GiGi

Hari tu kan, I bangun dari tido, ntah tak tau apa yang di fikir, atau adakah masih di alam mimpi, wah ha ha ayat mau cover malu nih, selalunya I akan berus gigi dan mencuci muka dulu sebelum mandi

I ambik berus gigi, sebelah tangan lagi mencapai pasangan si berus gigi, lepas tu, I mula memberuskan gigi hadapan..... ,muka mula berubah

"alamak rasa apa ni"

I terus kumurkan mulut dengan air, memuntahkan semua rasa2 yang pelik dalam mulut

I pandang pasangan si berus gigi, I tepuk dahi sendiri dan ketawa dengan kuat sambil mengutuk diri sendiri...

"ko mimpi ka apa ni ivy ivy...."

rupa-rupanya kan...

I simpan pencuci muka diberus gigi...

euwwwww....patut lah rasa lain macam, masin ha ha ha...., tapi macam mana tak bole perasan aaaa... toink..toink..toink..


"iiiiii...." iklan Ubat Cap Kapak


32 comments:

aduka said...

owh bru tau pencuci muka rasa masen..
hahahaha..
tu la..
ngigau..
=P

azizan4444 said...

zizan pnah gak cmni..pahit gler rase pncuci muka.haha..

aah kan, lame x chat kat cni..ngee..rindu zizan ke?huu

permintaan zizan,buang la word vrfcation ye cik ivy..sng nk komen.hehe..sori tenet ku x bpe shat..haha.lariii

helena's said...

aiyoooo..camane rasa dia??
hikhik**

Dana Telecom said...

Bersyukurlah, akhirnya bisa cuba rasa pencuci muka. ;))

Ivy Metaga said...

aduka:
aah..at least dapat rasakan pencuci muka, tak nak lagi haha..

azizan:
pahit....tu pencuci apa zizan..
aah lama tak chat, kalo dulu zizan lah paling rajin hehe..
macam mana nak buang yer, tak perasan lah plak, ok ok nt ku buangkan hehe

helena:
masin...bibir pun rasa pelik jak pas tu, mst bnyk bahan mekanikal nih wa ha ha..mcm terer plak sy kan kan

dana:
hahaha..ya syukur2, dana tak nak try??? :p

xuen adyla said...

lolx
lawak
cirit x lepas tu
harap2 ok ja

xuen adyla said...

erk kak ivy xuen mahu complain
xuen rasa caturist blogaturist tu kenyit mata dekat xuen
huhu takut

THE TIME TRAVEL TALE said...

ivy... heheheh... :)
dugaaannnnnn ...

[h]einsen said...

owwwwhh..patut la gigi ktk mjadi putih..ya rupanya petua memutihkan gigi...

Dj Epoi said...

Uik!!!!!!! dah macam felem Seniman Bujan Lapok plak dah nih!!!! hehehheheh.....

Tapi Gigi Lu memang Cantik arrrrrrrr!!!!

Ms Tikot said...

Gigi lamak tanggal. Gigi baru lagi kacak :-)

DilOt said...

ivy..pasni nak rase lg tak..ke nak rase perisa lain lak...hahhaa...lawakla kamu ni...

nadxoxo said...

hahaha ish2 mcmana la boleh x pasan :P

at least skang dh tau la kan apa rasa pencuci muka hahaha

AmirFX said...

Masin?! Dah tambah gula lom..?! haha... Nasib ktk sekda pa2.. Next tyme try ngn pencuci badan gik... hehe.. Guro jak..

Ivy Metaga said...

xuen:
nasib tak telan, sempat di muntahkan, tapi rasa mmg pelik
lain kali xuen kenyit mata balik kat caturist haha..

fahmilatiff:
adehh..fahmi ingat kan sapa lah gerangan nya time travel tale ni, rupa2 nya fahmi hehehe..
aah dugaaannn..

einsen:
mok cuba sik, sekali cuba pasti tak nak lagi hahaaaaa...

djepoi:
TQ TQ...kembang hidung hamba, tu lah tak sempat plak berlakon dgn p ramlee hahaha

Ivy Metaga said...

mstikot:
auk..tapi mun dah besar tok, mun gigi dah tanggal, sik ada tumbuh2 gik kan hehe

dilot:
uihhh..tak nak tak nak hahaha

nadxoxo:
tu lah macam mana bole tak perasan ooo, tu yg heran bin ajaib...
dah rasa, tak nak lagi huhu

amirfx:
mun pencuci badan sik dapat tersilap sb botol sik sama, sebab pencuci muka hampir sama jak saiz ngan ubat gigi, kali kmk pejam mata masa ambik hahahahaha..
sik mok sik mok

Monkey D Luffy said...

kalau dah kawen... habis suami punya tangan jadi berus gigi plak

kakaka

anis humayra said...

hai ivy..
hehe...

"pengalaman yg menakjubkan ye.."

ayu said...

waaa..best giler la ivy..nak cube laa..eehehhee

malas nk sg in...sy ayu tau

f.i.e.z.a said...

nice smiles w sparkling teeth. =)

Ivy Metaga said...

monkey d luffy:
hahaha..nasib badan sapa yg jadik bakal suami budak nama ivy :p

anis humayra:
hai anis....ya sememangnya pengalaman yg menakjubkan, akan ku kenang smpi ke anak cucu hahhaha

ayu:
ho ho ho..sila2 ayu, cuba jgn tak cuba hehe,
tau sy ayu nih...ayu seayu ayu nya wah ha ha

Ivy Metaga said...

f.i.e.z.a:
hehehe..TQ, i lap u, nah kmk senyummm tunjuk gigi gik sitok iiiiiiiiiiiii...=)

.:kiwi-buLan:. said...

bwu taw pencuci muke masen..
nk try pasnie:D

Ivy Metaga said...

kiwi bulan:
hahahaha...cuba jgn tak cuba kiwi, kalo dah cuba kasik tau sy yer :p

cik nana~ said...

hilang segala jerawat di gigi... heheheh

Caynie De said...

ya baruk.hihih.. kuang2

Willie said...

Hahaha..putihnya Gigi

Ivy Metaga said...

nana:
hahahhaa..aah kan hilang habissss =)

ken:
auk kuang2...:p

willie:
iklan ubat gigi cologate nih ho ho ho

Mohd Ariff said...

ivy.. cantik la foto tu..

*org dlm foto pun cantik gak. hehe

Ivy Metaga said...

ariff:
hehe..ariff...nah kasi cekelat kadberi, satu utk cik cukulet, 2 utk ariff hehehe, lebih satu jak..

#Tq ariff for the compliment, ni kepala sy dalam baldi dah sb malu hahahaha

BeMiE said...

adehhh... lawak tul... nasib baik tk berkumur guna clorox... kekekeke

Ivy Metaga said...

bemie:
hahahaha..nanti mati pengsan kalo terminum clorox hehehe...