Wednesday, March 17, 2010

Line Clear!!..

Pertama kali blog I bersiaran live dari office hahaha, cepat2 type words by words, nanti kena sekodeng bos habis..., TQ buat teman blogger Felicia @ ahmoi chantek!!! buat award yang menarik ni, tq so much much much, rasa macam dah lama orang tak bagi award kat I, ada lagi sapa2 nak bagi..... tengah menunggu niiiiii... :p, tapak tangan dan kaki I tadahkan...

Beautiful Award from Ahmoi Chantekkk!!

Hari ni ok sikit, sibuk2 pun sempat lagi update blog hahaaha, nak juga tahu macam mana perasaan menaip blog di tempat kerja, mesti berbeza dengan perasaan menaip dirumahkan, kalau di office menaip ala2 sepantas kilat zashhhh....., mata pandang kanan kiri depan belakang, ok line clear, telinga pasang kanan kiri dengar ada orang datang ke tak...

Rasa sedih pula hari ni bila dapat tau hujung bulan ni ada 2 orang teman sekerja akan berhenti kerja, waaaaaaa.... sedihnya, seorang kena pulang ke semenanjung, seorang kena pulang ke miri, people come and go macam kad touch and go huhu..., tapi nak buat macam mana life must go on bak kata omputih huhu...

Malam ni I akan menginap di hotel heeeeeee, dalam otak dah imagine nak berendam dalam tab mandi, isi air sampai penuh, campur dengan Johnson 's Bedtime bath, lepas tu terjun dusshhhh...., wahhhh.... mesti seronok kan eeeeee.... best2

Ok sekarang rasa macam kanak2 riang sekejap...

~ Suka produk ni dari dulu sampai sekarang, I tetap setia dengan Johnson's Lotion yang berwarna pink tu... wangikan seperti bau baby bah hehe...

Eh lupa pula syarat kalo dah terima Award dari Ahmoi Chantek kena bagitau 7 tentang diri Ivy hehehe...

The Truth of a Girl name Ivy :p

~ suka makan, siapa2 nak buat party gathering ke, dinner ke, candle light dinner ka, apa2 aturcara yang berkaitan dengan makan2, jangan malu2, sila lah contact I di talian 1-800-900-000 hahahaha..., rezeki jangan ditolak ok

~ suka artwork & sketching, you know I know... apa ayat daaaa..., sapa yang pernah kena sekodeng tu ada lah terpampang di my gallery

~ I suka melihat apa2 yang ada seni & cute miut, pantang melihat barang yang comel2, tangan memang gatal nak beli tu...

~ suka tido, sapa yang kata tak suka tido... tipu lalalalala...

~ lebih suka tido dalam suhu bilik atau nama gelemernya fresh air, tak dapat tido nyenyak dalam bilik yang beraircond, selalu perut mesti kembung tak tau kenapa, jadi malam ni I tido di hotel, aircond kena kurangkan suhu dan pakai selimut sampai kepala hahaaha...

~ banyak koleksi baju berwarna putih, senang mix and match dengan warna2 lain, yang paling best bila kotor, rendam jak dalam clorox heeeee....

~ suka memeluk selimut bila tido, lebih cepat terlelap...



ok habis dah cerita heeeeee.....Line Clear!!!!!....





11 comments:

Kal Jis said...

wah Ivy.. kmk lom gik molah tag award dr ahmoi tuk.. hehe.. klak2lah kmk molah.. kmk pun nak brendam pasu hehehe..

Ivy Metaga said...

onggon:
molah sebelum ahmoi bertukar jadi hulk warna hijo hehe...bah berendam jak sia best aihhh..

Felicia F. Ramzi said...

hahaha oooo kutuk kmk nampak..jadi incredible hulk oo..

kmk pun sik dpt tido dalam suhu yang terlalu sejuk..sakit kepala..dat's y bila tido guna aircond, suhunya mesti dlm 26 atau 27..hehehe..

thanks ivy for doing the post!

Ivy Metaga said...

felicia:
heeeee..sama2...mun ktk bertukar jadik hulk tek macam ney rupa nya oh lalaalal..warna hijo larikkkk....

f.i.e.z.a said...

mek suka juak melok selimut b4 tdo.kelak melok org gik tettttttttttttttt

AmirFX said...

Byk juak typo tangga mek lam komen kali tok... Berendam pasu? Kelak melok org? haishhh... Nway, kmk suka jadi Incredible Hulk.. BAdan SASA.... Bertukar..! *sambil masang kontek len ijo*

Ummi Hanie said...

hi ivy...

hee..sy pun baru je dpt award tu..sdg merebak2 skrg ni :)

bestnye lepak2 di hotel..i dah lame xlepak hotel..

baik2 bos dtg intai tu ! :p

Krisno said...

Wah haha...ni mesti tengah berkursus...hehe

Faizal n Fashitah said...

Nang rajin laa kitakurang tok bejawab tag award tok hoh ehek. Mek tok sampei nektok blom gik aihh adehh malas naa juak eh ehek adehh..

Ivy Metaga said...

fieza:
apa melok org ekekeekkee...haipp..

amirfx:
hahaaha..sik dapat kmk imagine mun ktk pake kontek lens ijo ya..

ummie hanie:
line clear, bos tak ada intai heeee.., tu lah berendam dalam tab besttt,...

krisno:
in house experience..=)

faiz & fash:
bah polah azam gik, mejawab tag2 yang ada...=)

Shitsurei Shimashita said...

hahahaha..suka suki yer dia..tido n makan x leh dipisahkan.. :)