Thursday, March 18, 2010

The Forgotten

Macam mana I boleh terlupa pada 1 March 2010 merupakan ulangtahun pertama blog I ni, waduh2 macam mana ni sih hahaha... alamak keluar bahasa seberang...

Tak sangka dah setahun I berjinak2 dalam dunia blog, melalui blog I dapat kenal teman2 blogger tak kira dekat atau jauh, walaupun tak pernah berjumpa, tapi kita dapat mengenali serba sedikit tentang diri masing2 melalui gaya penulisan, gambar2 yang dipampangkan, blogger2 yang pernah I jumpa atau terserempak secara sengaja atau tak sengaja seperti Blogger Mstikot @ Atika, Rachel @ Rach rich, Eli @ Elisha, Ken @ Caynie de, MzJc @ Julie, Krisno

Dalam dunia blog, yang bestnya, blogger ni ada sifat masing2, ada yang misteri, ada yang ceria, kanak2 riang pun ada, ada yang bersifat serius dan macam2 ada seperti Iklan Astro heheehe... itu lah warna warni dunia blogger

Dalam blog, kita amalkan sharing2 is caring2 ehek.... seperti ayat2 dibawah mengambarkan perasaan para blogger2 tegar...
"bila u sedih, I pun sedih,
bila u emo, I pun emo,
bila u marah I tolong pujukkan,
bila u rasa down I katakan chaiyok2!!..."
Macam ayat2 orang bercinta lah pula, u know I know ma heeee...

I mula kenali dunia blog melalui rakan blogger Caynie de @ Ken, mula2 tu I cuma baca blog si ken ni, lama2 macam tertarik pula untuk memiliki blog sendiri, so berjanji lah keluar dengan ken dengan membawa laptop dan broadband, semangat bah hehehe...., Thanks ken tanpa anda siapalah Metaga's villa, aisehhhhh...., tapi lama dah ken tak update blog dia lah, menyepi tanpa khabar, hope to hear from you soon my friend....

Memiliki blog sendiri, I dapat kongsikan serba sedikit tentang perkara2 yang menarik dengan rakan2 blogger2 yang lain, sekali lagi ucapan terima kasih banyak2 sebanyak ribuan buah lemon hehehe..., buat rakan2 blogger, silent reader, para peminat (ok yang ni statement perasan hahaha) yang setia bersama Metaga's Villa dari 1 March 2009 sehinggalah masuk tahun 2010, terima kasih kerana singgah di blog I yang sederhana ini, jadi tak kira walau dimana pun anda berada may god bless you all!!!!....

Dengan ini, I akhirikan ucapan dengan ucapan Selamat Ulangtahun Metaga's villa yang pertama.... macam ucapan seorang YB tak hahahaha...


p/s: Moga I akan terus berblog sampai ke anak cucu heeeeeeee.....






20 comments:

helena's said...

selamat ulang tahum..cikhel tak penahingat pulak.bile blog start..aduh..dah setahun jugak tau..

Ivy Metaga said...

cikhel:
kalo cikhel lupa, cikhel kena tengok entry pertama blog cikhel heheheeh..

JT said...

selamat ulang tahun ivy.. mintak hadiah ble? h ahaha

Ivy Metaga said...

JT:
kmk yg perlu mintak adiah dari ktk hehhehe..

Faizal n Fashitah said...

Hepi ulang tahun!.. mun kamek sik delete blog kamek dari dolok2.. brapa kali ndak ka dah nyambut ulang tahun ka hoh hehehehe...

AmirFX said...

Aaaaa... Kmk dah lupak juak tarikh lahir blog kmk... Asanya dah meningkat remaja kali blog kmk ya... Neway, selamat ulangtahun buat blog Metaga's Villa...

ferdaus said...

ada buat parti x?hehe..

Ivy Metaga said...

faiz & fash:
hehehe..ktk ya mmg dah lama berblog oh...

amirfx:
ktk tgk lah entry pertama blog ktk ya, ya lah hari ktk berblog nak =)

ferdaus:
tak ada bajet hahaha...

HonEyBuNNy said...

selamat ulang tahun blog ive...hehhe..ila lak ujung bln ne genap 1 year..nghe3

Ivy Metaga said...

honeybunny:
ya ka hehehe...wah tak lama lagi tu, maksud nya sama2 bulan march lah kita berblog yer...=)

Krisno said...

Hehehe..Selamat Ulang Tahun berbloging Ivy...Jarang pulak i terjumpa u kat Kuching sekarang ni..Harap terjumpa lagi hehe...

Ivy Metaga said...

krisno:
ya ya..harap2 masa terjumpa krisno tengah bawa kamera, kompom sy nak berposing hahaha, mst pics yg u ambik best2...=)

Willie a.k.a Reptoz said...

Hehehe...

Tidak ku sangka sebab ku sangka engkau dah lama berblog. Rupa-rupanya aku lagi lama berblog dari kamu ya Ivy? Aku sudah setahun 5 bulan berblog.

Teruskan lah berblog. Jgn putus. Nanti kahwin pun teruskan berblog yeah?

Jay said...

moga lebih mantap..aku pun tgh tunggu 1st anniversary

am-rie said...

ada bau..kek mana kek? haha..
happy 1 year metagavilla.blogspot.com!!!
teruskanlah ber blog..hehe

Elisha said...

Happy Bloggivesary to Metaga's Villa!! Now's the time for you to improve your blog to another better level.

You can start with improving the blog's outlook. There are a lot of free premium themes/templates out there.

Mohd Ariff said...

dan saya adalah antara peminat setia ivy. ehhh silap taip. Peminat setia blog ivy!
Cuma ada waktunya bila tak berkesempatan, saya cuma baca melalui Google Reader je.

GRuNGe said...

Hehehee, semoga sampai baranak bercucu kamu dapat berblog. Happy Blogaversarry. Ada ke ayat Blogaversarry tu? Hehehehehe.

Felicia F. Ramzi said...

polah lah pool party. kmk datang.
hehehe

tugau said...

forgot but never be forgotten.. caynie de's legacy still ada..hehe.. congrats to u..ya..