Tuesday, March 9, 2010

Ipoh Town & Percy Jackson

Semalam kami adik beradik menonton wayang di MBO The Spring, Percy Jackson & The Lightning Thief movie, tak ramai orang menonton, mungkin disebabkan dah beberapa minggu sudah ditayangkan, mula2 tu plan nak tengok Alice In The Wonderland, tak jadi lah pula, di The Spring Shopping Mall semalam pun tak ramai juga orang, mungkin disebabkan weekdays waktu orang berkerja dan budak2 masih bersekolah, aik banyak pula perkataan "mungkin" ehehee..., Pagi tadi rasa berat jak mata nak buka, semalam movie habis dalam jam 12 lebih, tapi pagi tadi I kena awal2 pula bangun menghadap lappy, ada sesuatu yang kena di bereskan

Tengah hari semalam, I dengan teman sekerja, Noamie @ panggilan manjanya mie lunch di Ipoh Town Kopitiam tak jauh dari tempat kerja, kesian tengok dia tak dapat memberi tumpuan sepenuhnya ditempat kerja selepas dia mendapat berita tentang kedua2 nenek & datuk nya dalam keadaan yang tenat di hospital, dah lah dia cuba menahan perasaan sedih, bila dia menangis I tak tau macam mana nak pujuk, suruh dia bersabar jak, hari ni dia bercuti selama 2 hari, emergency leave, moga semuanya baik2 disana buat Noamie...

Ok here few pics......

IPOH TOWN KOPITIAM
(Tun Jugah Shopping Mall)
*
*
~ Wajah yang murung, tapi kena makan juga sebab kalau tak makan nanti sakit perut hurmmm....

Chicken & Ham Sandwich~Hot Honey Lemon Drink
I makan menu diatas, makan ringan sedikit sebab masa tu perut tak lah lapar sangat, kalau dah sepanjang pagi mulut asyik mengunyah2 biskut sambil tangan ketak ketak ketak di keyboard hahahaha...

~ Sila tengok apa persamaan jejaka di atas dengan blogger Ivy????
Dua2 suka snap gambar2 makanan hahahaha, senyum2 I tengok jejaka ni sibuk cari posisi yang menarik untuk snapkan gambar makanan, rupanya ada orang sama hobby dengan I, dalam hati I masa tu macam ni, " mungkin dia ni ada blog juga kot hahaha"


MBO THE SPRING
( Percy Jackson & The Lightning Thief)
*
*
"up up up up......" Kungfu Panda

me & Bro Eric

Boyfriend I.... macho, senyuman manis, bergaya, cuma dia pakai seluar kat luar, nasib bukan underwear macam superman hehe...

Tengah menunggu waktu untuk menonton movie, I sempat singgah di kedai yang buat ni, tadaaa... nama I "Ivy"


Ni lagi satu aktiviti yang sempat dibuat sambil menunggu, I warnakan kuku sis Irene, Red color, ntah apa mimpi kami berdua nak mencuba warna merah, nak jadik vampire :p

Bro Lee & me


p/s: Nak tido awal malam ni, tu jak hehe.....

7 comments:

am-rie said...

bestla Ivy..apa2 aktiviti adik beradik semua follow..

f.i.e.z.a said...

percy best!mek suka :)

Faizal n Fashitah said...

yerRr mesti miak laki ya blogger juak hoh ekekee.. nasib bait nya sik prasan kitak ambik pic nya hoh hehe

JT said...

kenak ktk sik nanyak nya apa link blog nya bah ? hehehehe..
percy oklah... best time action jak.. ekekekke... well not so bad. kenak sik jadi nangga alice in wonderland ndah ?

Ivy Metaga said...

am-rie:
ya lah best masa masih bujang2, kelak mun dah tukar status susah mok kuar ramai2 dgn adik beradik hehehe...

f.i.e.z.a:
mmg best, tak rugi to spend on this movie tok hoh...=)

faizal n fashitah:
ya lah maybe ada blog kan, mun kmk kedapatan ambil gambarnya, ada kmk lari terus dari sia hahahaha...

JT:
sik jadi tgk alice in wonderland..sb percy macam best jak, alcie in wonderland kita tau jalan ceritanya mcm ney hehe...
mun lain kali terserempak dgn jejaka ya, ada kmk ty nya ada blog ka sik, pas ya cabut larikkk hahaha

Felicia F. Ramzi said...

kmk suka tengok warna kuku tapi since kmk muslim nak, susah sikit nak ngecat kecuali time period..tapi ya pun sik pernah..eheh..
*ktk makan ringan2 jak? pergh, berlapis lapis jak bread ya mek diat..hehehe

atok said...

awek dlam percy jackson tu lawa kan? aha