Thursday, March 4, 2010

Baby Q


Hari tu kan, ada lah seisi perbualan I dengan salah seorang guest

Tringgg....... Tringgggg....

aku : Morning........ bla bla bla....

Dia : Hai morning to you too.... bla bla bla.... may I know bla bla bla...

aku : oh ok... bla bla bla...

Dia : bla bla bla bla.... How much per person for BBQ Buffet Style??

Ntah macam mana I dengan confidentnya tersebut dengan sebutan.... baby.Q hahahaha... serupa jak bunyi dengan B.B.Q. kan.... tersasul bah kak..... huhu....

aku : bla bla bla.... minimum price for babyQ is.... (belum abis I cakap...)

Dia : alolololololololo.... comel lah awak sebut babyQ, comel sangat2, babyQ hehehehe.... (tiba2 jak akak tu dari speaking london terus bercakap dalam bahasa...., suara akak tu pun comel juga hahahaha...)

aku : hihihi.... (sengih2)

Dia : a.ah.... betul nih, comel tau sebut babyQ, ala....

aku & Dia : sama2 gelak....

Dalam hati I masa tu... " amboi suka lah akak ni yer, nasib bercakap dalam telefon, kalau depan2 merah muka I tau, yer lah orang cakap comel hahahaha, ok ini statement perasan sekejap, sila jangan muntah tuan2 & puan2, ok ok ok I tau lah yang akak tu bukan cakap I comel tapi sebutan tu jak kan :p


p/s: sekarang tengah mendengar sister Irene menyanyi, tutup telingaaaaa....., feeling sungguh dia nyanyi tapi tak merdu huhu...., jom together2 menyebut B.A.B.Y.Q hahahaha.... alamak lupa pula I nak sambung cerita berlakon jadi isteri tu, next entry I sambung cerita tu aaaaa.....

7 comments:

Faizal n Fashitah said...

Kamek suka makan BABYQ juak koh.. lamak dah mek sik BABYQ aiee...ekekekekee...

Willie a.k.a Reptoz said...

Bila tek kita nak BBq?

Ms Tikot said...

Lamak x BabyQ eh... lamak juak x jumpa ktk ;-)

helena's said...

ivy!banyak betul bla bla bla tuh.heheeh

bla bla bla..kamu comel blablabla..hahaha

am-rie said...

muahahaha..
tul lah ivy cute eh nyebut babyQ..hehe

Felicia F. Ramzi said...

kelak kita rakan bloggers molah BABY-Q o.. nyaman bah BBQ. hehehe

Krisno said...

Hehehe...teringin pulak nak bbq...