Sunday, March 14, 2010

Seven Puppies

Sekarang di rumah dah bertambah bilangan ahli2 puppy, bukan 2 3 tapi 7 elor kesemuanya, I masih ingat lagi macam mana Becky (nama anjing kesayangan my brother Eric) membawa seekor demi seekor ke rumah, masa tu hujan lebat, kesian kebasahan semua puppies tu, sebenarnya pertama kali juga I tengok anak2 anjing yang lepas 2 minggu dilahirkan, sungguh comel rupa puppy2 nih, selalu yang I tengok anak2 anjing yang dah besar, dulu I tak berapa suka juga dengan anjing, tapi semenjak my brother Eric membawa Becky ke rumah, I dah mula suka sikit dengan anjing peliharaan... suka sikit jak hahaha...., ok lah kan bunyi tak kejam sangat...., at least ada bodyguard jaga rumah....

Kalau I pulang dari kerja, mesti jenguk puppies ni, geram tengok bila melihat mereka tido dengan nyenyak, macam dunia milik mereka saja, baru je jalan sikit, terus tertido hahahaha.... yang uniknya puppies ni tido ikut warna masing2, yang berwarna coklat tido bersama, yang warna putih hitam tido bersama & yang warna hitam sama2 tido..... unik kan hurmmm...., sila lah tengok gambar2 puppies ni....

THE PUPPIES
*
*
The Seven Puppies
~ 3 black & white, 2 Black & 2 Coklat

~ comelkan mereka tido

Sila tengok apa perbezaan 3 ekor puppies yang berwarna putih hitam nih
*
*
~ yang ni tak ada tompok di badan

~ yang ni ada 2 tompok

~ yang ni ada 1 tompok


Ok habis cerita tentang puppies, nak sharing pula apa yang berlaku dalam minggu ni, yang tak bestnya, handphone I jatuh dalam air, sedih oooo.... walaupun dah uzur rupanya, tetap menjadi kesayangan I, handphone tu lah yang banyak berbakti, 99% gambar2 dalam blog ni adalah hasil dari kamera handphone ni huhu, walaupun cuma 2.0 tapi gambar2 kira clear juga lah hehe...
yang lucu pula, dalam minggu ni I gila makan snack seaweed, sedap sampai menjilat jari, next entry I akan tunjukkan gambar snack tu, terutama yang berperisa tomyam & kim chi, isssskkkkk.... memang kemaruk makan nih lalalala....
Di tempat kerja pula, ok cuma seperti biasa agak sibuk dan I cuba mengatur masa I dengan sebaik2 nya, segala tugasan dipemudahkan....
Oh ingat tak dalam entry sebelum ni, I ada ceritakan tentang nenek & datuk kawan sama sekerja I masuk hospital minggu lepas, pagi tadi I terima sms dari Mie, yang datuk nya sudah meninggal, moga rohnya dicucuri rahmat....




p/s: Kenapa ayat2 I berterabur jak ari ni yer.... aiyak...

13 comments:

Kal Jis said...

wahh.. pahal hush puppy ktk byk?? hehehe.. inang jak asalkan jgn bisnes.. hehe..

Ivy Metaga said...

kal jis:
ya lah banyak, pande pening juak tgk, hahaha..mun lah bole dijadikan bisnes bagus juak hoh hahaha, sik ada lah gurau2 jak, maybe ada lah di derma2 dengan orang2 yang mok pelihara hush puppy kelak

AmirFX said...

Hush Puppies! haha... aaaa.... Salam Takziah buat family kawan ktk...

Faizal n Fashitah said...

Haihh..rami naa juak bala tentera dak hush puppies kitak tok? yobihh..mesti besar blanja makan nya hoh...

girlmansion# said...

omg.... so cuteee! hehe... sy sbnrnyer dah lama nak bela puppy tp susah la cuz tgal kat hostel mn bole bela kan... hehe...

aduka said...

org islam xle bela anjing..
even they're so cuuuteeeeeeeeeee..
huhuhu..

helena's said...

dah macam cerite 101 dalmation dah..hehhe!

Willie a.k.a Reptoz said...

Hello Ivy,

How's life in Kuching? Dah lama di sini kan? sejak berpindah dari Sibu...

Well..sudah ada puppies huh? Aku ni suka anjing tapi, menahan diri daripada memeliharanya sebab, animals come with responsibility bah. Takut nanti tak terjaga. Hehehe...

Keep and feed them well yeah?

eugene said...

you must have had trouble naming the puppies,,,,,,,right?

keep the puppies nice nice ya

Felicia F. Ramzi said...

aie, kiut!!! dolok nak masa kmk bergerek dgn gerek cina mek, mek pegang anjing nya, time kering and pakai glove panjang..heheheh.. sik tahan sebab terlalu kiut!

kmk pun suka makan seaweed! kmk ajar kwn mek makan nak, nya padah apa 'makan kertas kah apa tok??' hahahahah orang sik pandey menikmati eh

Krisno said...

Wah...cute nyer puppies...

HonEyBuNNy said...

comeinya.....7 ekor semua nya??byk tu...hehh...rindu ivy...dah lma xdtg blog ivy.......

lvynana said...

aduh..comel manah..kaki pun masih pink lagi..