Sunday, March 28, 2010

Oh Puppy

4 hari yang lepas, dua ekor puppies terjatuh dalam longkang depan rumah, kesian sebab kesejukan, jadi berganding bahu lah kami berdua sis Irene memandikan puppies dan keringkan dengan hair dryer, tapi lucu juga melihat badan mereka mengeletar kesejukan, macam ada vibrator jak dalam badan mereka hehe...

Hari ni, kami bertiga brother Lee & sis Irene jalan2 window shopping di Wisma Satok, rupa2 nya ada jualan half price, agak ramai juga orang, sebelum tu sempat singgah di Boulevard sebab ada urusan yang perlu dilakukan hehe, bukan urusan shopping ok, hari ni aktiviti kami bertiga makan, makan & makan, non-stop...., perut bulat jak kekenyangan hehe...

Tadi I masukkan semua puppies ke dalam kandang, tapi yang comelnya, bila simpan jak dalam kandang terus tertido, mungkin sebab dah penat bermain2 sepanjang petang di belakang rumah, kecuali seekor jak yang masih bising, jadi I keluarkan dari kandang & belai2 sekejap, pandai pula terdiam, tapi bila I masukkan balik dalam kandang, puppy tu mula bising lagi, at last sekali lagi I keluarkan dari kandang dan pegang jak puppy tu sampai dah layu mata puppy, tertido terus bila dimasukkan semula ke dalam kandang, pandai juga puppy ni nak bermanja, sis Irene bagi nama puppy ni sally hahahaha..., canggih nya nama.... minta maaaapppp, bagi siapa2 yang bernama Sally hihi.....

Rupa puppy yang terselamat dari longkang hehe
*
*
*
Ketawa jak I tengok badan puppy ni bergetar2 kesejukan dengan bunyi minta kesian hehe...

My name is Nobita!!!...
~ yang kat belakang tu pula nama nya Gendut, sebab puppy tu paling gebu dan saiz besar sedikit berbanding yang lain

~ dah kering baru nobita pandai duduk diam

Brownies & Window Shopping

*
*
*
Chocolate Brownie
~ rasa bole tahan, lupa dah nama kedai ni haihh..., location dalam Boulevard Shopping Mall

~ Jualan half price di Wisma Satok, mata juling melihat tag2 harga yang dah half price

~ tengok seorang adik ni, bersemangat memilih, "pilih2 dik, lelong2..!!!"

~ with Brother Lee

Rupa puppy yang ingin bermanja..
*
*
*
My name is Sally
~ Sis Irene yang bagi nama puppy ni Sally, apa kah....hahaha..

Bising dalam kandang, bila di belai2 baru terdiam... so cute..



p/s: Tommorow is Monday, so what say you???? :p

7 comments:

Faizal n Fashitah said...

Mek prasan lam entry kitak tok brapa kali ndak ka kitak nyebut `jak' hoh ekekeek...
Anyway,..kiut lii jak puppy ya eh ehek. Yalah mek tok sikpat nak megang. Mun mek dapat megang ka..dah lamak puppy kitak ya kenak tenyeh2 kamek hehehehe...

joegrimjow said...

comeynye puppy tu
hehe
tp i preffer kitten ;-)

esok monday n im still on holiday
yeahhhh

daisy.allie said...

owhh.. rajen n baeknye..
pasni sila mandikan saya ye :p

helena's said...

ivy~comel gile..tp takleh nak pegang..hehe tp sius comel sangat!

Ms Tikot said...

Cute nya sally...

lvynana said...

Tinggi nya longgokan kasut, malas mok pegi merebut ngan org. nangga dari jauh jak la.

HonEyBuNNy said...

comei3.....