Monday, February 22, 2010

Sehangat Mas Idayu

Tajuk tak ada kaitan hahahahaha...... k layan je lah yer....

1. Adakah anda rasa HOT?
~ bila dah penat bekerja keras membersihkan kebun buah dibawah suhu cuaca yang panas, aiseh bunyi macam rajin jak kan, errr adakah masih nampak HOT tak????.... lalalala

2. Upload wallpaper PC/laptop yang anda guna sekarang.
~ yang kat atas tu bukan wallpaper my lappy, tu salah satu blog rakan blogger yang I sekodeng masa tu heeeeee, kalau nak tau wallpaper I sekarang berwarna biru jak, tak ada gambar, clean & clear, sebenarnya malas nak ambik gambar depan my lappy hahaha...

3. Cerita pasal gambar.
~ sebenarnya I suka tengok didi dalam gambar diatas, habislah kalau dia datang mendekati disaat2 I terleka depan lappy, tangan dia sepantas kilat, zashhhhh.... kadang2 lappy I pandai menggila di buat nya

4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
~ rasanya tahun lepas, masa tu kuar makan dengan my brothers Lee & Ken dan Sister Irene, ada I tulis dalam salah satu entry tahun lepas

5. Lagu terakhir anda dengar?
Rasa2nya lagu Pak Pong Pak Pong hahahaha, hurmm.... tak ingat lah, tadi masa pulang dari kerja banyak sangat input lagu2 dari radio Hitz.fm

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
~ seperti gambar diatas, apakah??..

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
Neng, Inong, Adeq, Vy, B , Baby

8. Tag 8 orang.

(ATTENTION!!!...)
Aduka
Krisno
Helena @ cikhel
Willie
Si Rama2 @ Cik Yan
Designationjazz @ Gary
nagaperang
Honeybunny @ Ila


9. Siapakah orang no.1 kepada anda?
~ Seorang jejaka yang macho aiseh..... bunyi gitar trengg.. trengg...

10. Katakan sesuatu mengenai orang no.5.
~ Rama2 ko comelkan, kalo comel sila jawab, kalo tak nanti I adu kat Guru Besar hahaha...

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?

~ dulu ada, tapi sekarang dia available heeeeee...

12. Bagaimana pula dengan orang no.4?
~ ada family yang bahagia & willie terer ambik gambar, huh jeles I dengan orang yang terer2 ambik gambar nih :p

13. Pesanan kepada orang no.6?

~ bila lagi sesi membongkar identiti nih, I ambik jak gambar anak dia si Daryl yang cute ho ho ho

14. Kata-kata cinta untuk orang no.2?

I suka dengan semua gambar yang dia snap, dia juga terer ambik gambar seperti blogger Willie, huh I jeles lagi nih hahaha...

15. Adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?

ada2.... jap I pikir dulu.. errr... dua2 orangnya manis heeee...

16. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang org yang mengtag anda.

~ Ada 2 orang telah mentagkan I dengan berjayanya tanpa menempuhi halangan2 yang mencabar hahaha...., I bagi komen dua2 k...

Embun Malam

Dia sempat berpesan " Ms Ivy, mesti jwb k... boh escape2.. ehekzz.."
Aktif difacebook hehehe...
Orangnya manis seperti embun pagi aiseh...
Kawan kepada blogger Khairul Antasha
Berjiwa lembut & kental, "jangan selalu sedih2 k, you go girl!!! hihi.."

Ivynana

Dia berbangsa bidayuh, "oni abar ingan??" aiseh sopannya I tanya ^^
Dia Kata I seorang "Teman blogger yang ceria" hehe...
Dia ada 2 baby boy (Eugene & Emmett)
Dia ada 3 Blog
Dia sungguh misteri, tak pernah ada gambar terpampang dalam blog

17. Persamaan antara KAMBING dan LEMBU?

ada 4 kaki hahahaha....


18. Perasaan anda buat tag ini?

wahhhhhh..... errrr....


19. Adakah anda tau si Razman itu sengal?

~ Jap I kena tanya dengan Razman dulu hahaha... man oh man...


20. GAY or LES?

~ Hurmmm....



p/s: ok selesai sudah hutang2 tag, buat rakan2 blogger diatas, ampun tuanku berjuta2 ampun sebab gambar you all I cedok hehehe, tak apa lah sebab senang lah I tatap gambar you all bila I rindu kan kan kan lalalalala..... jawab jangan tak jawab nanti I merajuk aaaaaaaa....








16 comments:

aduka said...

cik ivy!!!
cilok gamba x bgtau aaaaa..
nk kene saman 14 juta billion ratus ringgit ke?
hahahaha..
=P

joegrimjow said...

xkene tagg
lalala~

ber_uwang said...

rajin..nye

♥ Ummi Hanie ♥ said...

rajin ivy buat tag !
sy ada beberapa tag hutang nih

anyway nice to read ur tag :)

Faizal n Fashitah said...

Hahaha 1st time kamek nangga gamba willie mata terjelar kedak ya ekeke..

Willie a.k.a Reptoz said...

Hahaha...gambar i Yang lucu kau Kibab? Hahaha...nanti lah bila aku ada time aku jawab tag okay. Dah 3 orang tag aku ni. hahaha

helena's said...

dulu ada akrang single..asik single jek..hahaha

huwaaaa!

Ms Tikot said...

Wah... Ivy memang hot. Bila nak mbak kmk gi kebun ktk tek???

Ivy Metaga said...

aduka:
apa 14 juta rupiah??? no problemo hahaaha...kita jumpa di sana :p

joegrimjow:
tgu...nt ada lah tu..^^

ber_uwang:
majukan tag utk negara hihi

Hanie:
tu lah dulu sy selalu hutang jak, skrg jawab lah =)

faizal & fashitah:
dgr ya willie, adakah muka tu bakal di super impose hihi

willie:
jawab jgn tak jawab...kelak ku tambahkan lagik :p

helena:
single tu bagus, tanpa sekatan dan sempadan heeeeee...

eugene said...

Hey Ivy,

Nampaknya banyaknya yang nak disampaikan di pos ini,gambar juga banyak, thanks for sharing and you have a great week ahead

Ivy Metaga said...

mstikot:
tgu rambutan berbuah lagi , kmk akan mbak ktk g berkebun ehheehe

eugene:
ya bnyk2...the more the merrier kan kan heeeee...
u too have great week too

lvynana said...

nang hot benar la gaya nya ya.
best baca blog ko tok..mesti ada byk gambar yg menarik.

Felicia F. Ramzi said...

wah rajin ngkah gmbr ivy oo..mun kmk alu malas..hehehe
and tetap HOT! yeah!

☯❤Embun Malam❤☯ said...

ok... utang langsai... mek mok ekot g kebon juak... mcm best...

Uruchimaru @ kf said...

ade lagi tag2 ni upernye!

Shitsurei Shimashita said...

hahahahahaha!!
dah dua tag ni
tag attacks----->*****