Wednesday, February 17, 2010

Looking Back & I Smile

Awal pagi Isnin yang lepas, dalam jam 2 pagi, kami bertiga bertolak ke Sibu, perjalanan yang mengambil masa dalam 6 jam lebih, agak dingin kerana cuaca yang sejuk dan hujan. I tido saja, itu lah kelebihan kalau tak driving hahaha, Kami sampai di bandar Sibu dalam jam 8 pagi, memandangkan Chinese New Year holiday, masih banyak kedai2 makan yang belum dibuka, kerana malas nak pusing2 cari kedai makan, so kami singgah di KFC Tanahmas, satu2 nya KFC yang beroperasi 24 jam di Sibu, my two brothers makan, I tak makan masa tu sebab perut tak selesa dan berangin huhu..., I minum milo panas jak...

I tunggu kawan sekerja tempat keja lama dahulu iaitu Hui Ming untuk dapatkan kunci Office, sebenarnya tujuan utama I ke Sibu sebab ada hal2 yang hendak diselesaikan ditempat kerja yang lama, happy dapat melihat my little buddy yang duduk dibelakang kereta, so I janji dengan Hui Ming untuk visiting ke rumah dia sebelah malam, so sempatlah kami bertiga ni berehat dan tido sepuas2nya sampai tengah hari hehehe, dah petang rasa lapar pula, I ajak mereka berdua jalan2 cari makan...., at last makan nasi ayam, yang mengejutkan harga sepinggan nasi ayam tu RM6.oo, harga double dari hari2 biasa huhu... mentang2 lah banyak kedai makan yang lain tutup, harga makanan pun orang naikkan huhu....

Lepas makan, kami jalan2 di Wisma Sanyan, masa jalan2 kat situ, teringat pula I selama sepanjang 4 tahun di Sibu, inilah tempat I selalu window shopping masa hujung2 minggu, kami singgah di Mcd, makan aiskrim sambil jalan2 cuci mata yummmyyyy....

Sebelah malam I visiting ke rumah Hui Ming, pulang dari visiting I sambung kerja2 di office, ditemani my two brothers, I betul2 appreciate sangat kehadiran mereka berdua yang sanggup menemani I di Sibu, tanpa mereka siapa nak drive kereta hahahaha....

Petang hari selasa, kami visiting ke rumah seorang lagi teman di Sibu sebelum meneruskan perjalanan pulang ke Kuching, dalam jam 5 petang kami bertolak dari Sibu, sepanjang jalan I baring tido, bangun menyanyi hahaha, my brother Eric tu pun bersemangat juga berkaraoke dalam kereta, pengkritik mestilah kami berdua Lee hehe, I sempat juga main games dalam PSP, tapi games yang I mainkan tu, semua mission gagal heeeeeeeee....

Ok lah here few pics.....

AT KFC Tanahmas
*
*
My brother Lee

My Brother Eric

AT OFFICE
(Tempat keja lama I)
*
*
Masa singgah di office lama, I ternampak patung kecil ni tergantung didinding, dibagi bos untuk kami berdua Hui Ming, yang kuning tu I & yang pink tu Hui Ming hahahaha,I rindu betul dengan suasana tempat kerja disini, bestttt..... sangat besttttt...., 4 tahun di Sibu merupakan 4 tahun yang akan I simpan dalam kotak memori kenangan terindah hurmmm...

AT WISMA SANYAN
*
*~I makan ni, haihh.. tiba2 jak tengah taip entry ni mengidam nak makan aiskrim plak hehehe, tapi mana nak cari malam2 ni huhu

~ model aiskrim hahaha, makan sambil cuci mata

AT HUI MING'S HOUSE
*
*
Me & Didi
~ tak sempat pula I ambik gambar dengan adik dia, Tiffany, didi masih lagi manja macam dulu, glad to see him again and hugged him in my arms...

BACK TO KUCHING
*
*
Mesti posing, kalau jadi blogger kena rajin posing2 hahahaha

AT HOME
*
*
Me & Big Head
~ sampai rumah dalam jam 11 malam, sempat lagi I bermain2 dengan Big Head, nasib baik dibagi cukup makan oleh Sis Irene, kalau tak kelaparan lah Big Head & Tiger


p/s: Bila ku menoleh kembali ke tempat dimana ku pernah berada di satu ketika dulu, ku tersenyum terkenangkan saat itu...... hamboiii... berjiwa seni pula I malam2 ni ekekekeee...., jangan muntah ya tuan2 dan puan2, I memang happy sangat2 dapat kembali ke Sibu, walaupun waktu singkat tapi I happy sangat2, feeling as I'm back home again to the place where I belong once.....







17 comments:

♥ Ummi Hanie ♥ said...

wah..seronok ya ivy jalan2 ke tempat kita pernah membesar ya..
bagus ya ada adik.saya takda adik!huhuhu..mujurlah dah kawin ni,dapatla adik2 ipar..:)

f.i.e.z.a said...

jd bloggger harus suka bergmbar..
cam kmk nang suka dari kecik amik pics hehe

mek suka pulut panggang sibu!
terbaeeekkkkk!

aduka said...

cik ivy x ajk aduka pn? T_T

Faizal n Fashitah said...

Lamak mek sik makan kfc koh. Ney ndak terlior2 jak mek nangga kitakurang makan kfc. Hmmm....isok makan kfc jak la mek tok XD

Ms Tikot said...

Ooo gi Sibu duhalnya. Patutlah x ada bunyi ;-)

helena's said...

ivy~kemsalam kat ur brother.hehehe!

Uruchimaru @ kf said...

jauhnyer perjlnnnya!

Dj Epoi said...

Milo...

Milo...

Miloooooo.....


Heheheheheheh...
Kerja tIDo jer eik....heheheh

Sian kat Driver cakap sorang2 hahahaha

Willie a.k.a Reptoz said...

memang patutla ya..sekali sekala, jenguk lah tempat lama. Aku pun sekali sekala pergi lepak di tempat opis lamak.

Krisno said...

Hehehe mesti Ivy seronok sakan time balik semula ke Sibu...hmmm dah lama i tak pegi Shopping Complex Sibu..dan gi pasar malam..

Ah Fatt said...

cekik darah restoran tu

Shitsurei Shimashita said...

alahai..takpa lah mesej kat t shirt tu..miaow x kasi tgk

ain said...

heheh .
akk makin comell lah .

designationjazz said...

hukkk... huwerkhhh!... mok muntah ku Vy... ekekeke... Anyway.. it's good to be back to the the place where we used to be ;-)

pink_butterfly said...

hmm bestnya dpt turn back to a place where we've had ups n downs once....


so nostalgic...

Online pregnancy test said...

What does it mean when a guy keep looking at you while u r avoiding the glance thn smile when u look back?

Online pregnancy test said...

So I quickly avoid his glance to prevent misunderstand.
When he turn back to do something, he again glanced back and smiled. When he's back, he stand near the table and continue looking at me.