Wednesday, February 10, 2010

Nak Tanya Apa?

Ok macam yang dah dijanjikan dalam last entry, dalam entry yang ini I akan bla bla bla panjang2, aaaaaa.... ni I nak realisasikan kata2 itu hahahaha, I jawab tag dari teman blogger mstikot, lama dah tak menjawab tag2 ni yer, sekali sekala boleh lah, tak nak hutang lama2, gambar2 I cedok dari folder dalam lappy heeeeeeee....

Ok lah jom bersoal jawab.....^^

1) Where is your cell phone?
~ dalam bilik tido, hp kat atas ni mahal oooo, tekan 1 muzik, tekan 2 muzik lalalala....

2) Relationship?
~ gambar kartun pun jadi lah lalalala...

3) Your hair? Panjang & color apa pun tak ingat hahahaha
~ planning nak trim rambut ujung minggu ni heeeee....

4) Work?
Ni I sempat shopping lepas pulang dari kerja, ni muka blom mandi masih berpakaian kerja, tapi I tak keja di Digi, saja je posing kat situ hahahaha

5) Your sisters?
Sister Irene
~ walaupun sering dibuli kakak tapi tetap disayangi, buli tanda sayang ok :p

6) Your favorite thing?Chocolate Bar nyum nyum nyum....

7) Your dream last night?
~ I mimpi I posing dengan baju pengantin macam model dalam gambar kat atas tu hahahaha, ok yang ni statement tipu, I tak ingat mimpi apa semalam :p, tapi kalau mimpi kawen ok juga tu lalalalala....

8) Your favorite drink?
~ Hurmm... I ni jenis yang tak memilih dalam minuman ni, janji sodappp diminum hahaha, tapi kalau dulu2 air yang selalu I order mesti Teh C Peng ehek....

9) Your dream car?
~ kalau I nak keta macam ni ok tak, kalau masukkan 40 sen ada muzik oooo.... hahahaha....

10) Your shoes?
~ ni lah salah satu kasut keja I, sekarang rupa kasut tu tak secantik ni, makin comot hahahaha, kena beli baru nih haih...

11) Your fears?
~ manusia yang berperangai macam hantu...

12) What do you want to be in 10 years?

~ jadi Datin hahaha, sekali sekala berangan tak apa lah bah kan.....;p

13) Who did you hang out with last weekend?
~ my family, last weekend spending my quality time with them

14) What are you not good at?
~ sports, memang tak ada bakat langsung dalam bidang ni, tapi dulu2 kat sekolah suka ikut sukan tahunan sekolah walaupun tahu I selalu dapat tempat no.1 dari belakang hahahaha...

15) One of your wish list items?
~ I wish nak ni, nak tu, nak nak nak..... :p

16) Where you grew up?
~ Born in Lawas 1983-1994, move to Kuching at end of 1994 sampai lah sekarang...

17) Last thing you did?
Berangan :p

18) What are you wearing?~ Baju tido, sebab sekarang dah malam nih hehe...

19) What aren’t you wearing?
~ seluar dalam lelaki hahahahaha..., dalam banyak2 seluar, seluar ni tak bole pakai la adoi...

20) Your pet?Tiger & Big Head, yang 2 ekor warna kuning tu dah mati hurmm..

~ Momo si pemalas

Becky, bodyguard rumah kami hehe

21) Your computer? ~ Lappy kesayangan hamba...

22) Your life?
~ Great with ups and down yeah!!!..., thanks God for everything!!!

23) Missing?
~ HIM!!!!.... yesss... this little guy

24) What are you thinking about right now?
~ nak baring& tido sebab esok keja waaaaaaaa.....

25) Your car?~ I ada beca emas hahahaha... sapa nak tumpang???...

26) Your kitchen?~ tempat makan lah hahahaha...

27) Your favorite color? ~ white hahaha...

28) Last time you laughed?
~ ok sekarang I gelak hahahahahahha.., ketawa tu awet muda tau hahahahaha, hurmm.. yer ka??

29) Last time you cried?
~ last sunday, bukan menangis sedih tapi menangis dalam doa tentang betapa bersyukurnya I untuk kehidupan yang baik dan diberkati selalu, thanks god

30) School?
SRK Puru Sia, Lawas & SMK Green Road, Kuching

31) Love? ~ Love is Cinta, Cinta is Love hahahaha... apa daaaaa...erkk...

32) So who wants to share their ONEs?? How about?
Kamu.... kamu... ya ya ya kamu.... heeee...


p/s: ok baik lah anak2 semua, soalan dah habis di jawab, sekian terima kasih...






14 comments:

Faizal n Fashitah said...

Lerrrr...pikir tek keja Digi. Saspen dah mek tek. Anyway, nangggg rajin laa kitak jawap tag hohh..hehe

aduka said...

pakai slua dalam laki?haha ada2 je cik ivy ni tw.. :-P

f.loren said...

kasut kacakkk!!

joegrimjow said...

tekun gile cik vivi buat tagg bergambar ni
kaguuum2

Willie a.k.a Reptoz said...

Jadi Datin? Hahahaha...

Ms Tikot said...

Mun dah dpt beca emas... kmk nak numpang. Hehehe

Ivy Metaga said...

faiz & fas:
auk eh..rajin mek koh hahaha, dtg mood rajin tek, sebelum hilang cepat2 jawab ehek

aduka:
aihhh..betul tu..seluar tu tak bole pakai punya haahah

f.loren:
makaseh...kmk mok beli satu gik macam ya heeeeee..., mun size masih ada dalam stok lagi haihhh..

joegrimjow:
tq tq tq tekun tekun tekun...

willie:
boleh bah kan...lalalala

mstikot:
ok on on on....kmk jadik penumpang, ktk kayuh heeeeee...

Felicia F. Ramzi said...

wow, mesti kitak nang serius mencedok gambar yang sesuai untuk setiap gambar! harus kagum. kmk main jawb2 gia2 jak.hehehe
cantik la ktk makey baju kabaya kaler ungu ya..[eh kebaya kah ya?]

Ivy Metaga said...

felicia:
hehehehe..bila mood rajin dtg, senang juak cari gmbr2 dalam folder kmk hihi...auk kebaya nyonya..tq..^^

Uruchimaru @ kf said...

hahaha nk jaid datin ?
wahh..jaid mam besarlah tue..!

HonEyBuNNy said...

wahhh ivy..terpegun ila baca tag ivy neh...ciap da gambar2 lg...sempoiii ah..

Mohd Ariff said...

apakah KAMU itu adalah saya?? malu sambil tersipu2 nnti dibuatnya. hehehe

Ivy skrg apa cerita?
Moga sihat & sentiasa ceria.
Masihkah seperti dulu.. comel & manja?
Atau semakin ayu.. tambah jelita?
Harap2 begitulah ye.
Kami singgah sekadar bertanya.

Krisno said...

Aku suka gambar yang no. 3 tu...hehehe cantik :)

Ivy Metaga said...

kf:
aduh bah kf, sekali sekala kan berangan jadi mem besar bole heheehehe....

honeybunny:
hihi...bila mood rajin dtg macam ni lah =)

ariff:
ya ya..kamu itu ialah ariff, sila jawap, jgn malu2, sy nak tau juga jwpn dari ariff hehe,
uihhh...makin sihat sy nih ariff, moga ariff juga makin ceria dan sihat2 juga k..

krisno:
tq.....lain kali sy nak jadik model bidan terjun, krisno tolong ambil gambar hehehehe...