Monday, August 2, 2010

Where have you been?

"Wey, where have you been?".... ni lah soalan pertama yang I baca di wallpost bila online di facebook hari ni. Soalan dari blogger Willie... yup rasanya dah sebulan I tak updatekan cerita, berita, gambar2 terbaru hehe... tak sangka dah sebulan tu, nasib baik belum masuk program misteri nusantara, to be honestly i love my blogging days..., sekarang bukan tak ada waktu, cuma kadang2 bila letih malas pula nak menaip... kadang2 bole terlupa... sebulan blog ni ditinggalkan.... boleh dimaafkan tak??? ;p

Bukan setakat blogger Willie, blogger Gary pun ada bertanya soalan yang hampir2 sama hahahaha... baik lah kawan2 semua lepas ni I akan aktif semula yeahhhh!!!

Well.... tak ada apa2 berita terbaru dari I dalam tempoh sebulan I menghilang, I updatekan secara ringkas jak lah k....

My sister Irene dah menjadi penuntut di UiTM Samarahan, Sarawak, tempat I study juga dulu2..., kalo ada pepatah macam ni "bapa borek anak rintik" yang ni pula "kakak borek adik rintik" hahaha.... boleh pakai ka tu???... janji hampir2 sama jak bunyi nya kan... :D, ni ada I letak gambar aaaaa....., mana tau ada yang rindu kat I kan lalalala....

Registration day ~ Sis Irene & me

Di tempat kerja sekarang ok seperti biasa, sibuk dengan kerja, walaupun sibuk but I still love my job, I kan suka busy :p, busy buat otak kita bergerak, cuma kerana busy lah blog I mula diabaikan...., adakah alasan ini cukup bagus hehehe..., ni ada gambar di office, walaupun busy tapi kami semua suka berposing hahaha...

~ with few of my colleagues yang best dan happening

Apa kata mulai sekarang I akan aktif semula berblogging, lepas ni nak buat larian 100m berturut2 lah ke bolg2 yang lain...., rindu nak baca update2 dari blog2 rakan2 blogger...

ok will update soon!!!!....





11 comments:

AmirFX said...

Wahhhh.. Lamaknya menghilang... Selamat kembali!

erolnukman said...

aok...lamak ktk mnghilang?

Ivy Metaga said...

amir:
haha:ha..ya lah..lamak oh, sik terasa jak amir..yer kmk kembali lagi mengegarkan dunia blogging lalala..

erolnukman:
ya lah lamak oh...

Willie a.k.a Reptoz said...

Ku tauk, u tok menghilang sebab ketagih facebook ajak. betol sik? hahaha...

Ok lah, jgn tinggalkan blog.

Congrats to your sister.

Ivy Metaga said...

willie:
hahaha..hurmm..nak kata ketagih ngan facebook sik juak koh, jarang juak postkan status sia, kmk lebihkan kepada games jak hahaha..
auk sik ku tinggalkan blog kesayangan ku ini..:p

Kenny De said...

welcome back! :)

daisy.allie said...

i miss u!!!

lyne

mR.sYaH said...

agak lama menghilang..
selamat kembali..
hehehe...

rasanya leh guna kot peribahasa tu..

Krisno said...

Kemana u menghilang ni hehehe...kacak posing...

lvynana said...

corporat betul baju kerja korang, semua pake suit hitam.

kal jis (im not carl zeiss) said...

Ivy... ney ktk mghilangkan dirik? I thought u bertapok somewhere else in Lundu kah apa hehehe..

Niway, welkam bek!