Thursday, August 26, 2010

Minuman Khas Pontianak

Dengar tajuk seperti wujudnya minuman khas untuk pontianak hehehe.... semalam I ambil sebungkus minuman Aloe Vera yang dibawa oleh salah seorang my colleagues yang pulang travelling dari Pontianak Indonesia

Tapi I belum minum lagi, belum mencuba, cuma packagingnya yang menarik perhatian I, so nak kongsikan dengan rakan2 blogger...


EDWARD CULEN'S DRINKS HAHA...
*
*
~ Minuman khas pontianak, kalau kita translate dalam english mesti lainkan maksudnya heeeee...., ni minuman Edward culen watak dalam Twilight :p

~ Kalau ayat macam ni lagi ok kan

~ No wonder Edward Culen macho dan berbibir merah, sebab dia amalkan minum air ni hehehe...

~ Sebungkus ada 5 pack kecil

~ Tadaaaaaa.... I nak jadi Edward Culen, eh silap nak jadi Bella..... :p

12 comments:

Krisno said...

Yum yum...sedap ke rasanya Ivy?

Willie a.k.a Reptoz said...

Uwa....seramnyer bunyi. Kelak Ivy bertukar jadi KuntiLanak. Aum!

Uruchimaru @ kf said...

jgn minum darah urg sudahlah ye ivy!

Ivy Metaga said...

krisno:
blom tau lagi, nanti dah cuba, sy akan updatekan yer hehe

willie:
hahahaha...mun translate dalam english lagi meyeramkan :p

kf:
uihhh...tak nak tak nak..

Faizal n Fashitah said...

Air aloe vera? Uishh 1st time kamek denga. Ingatkan alore vera hanya untuk molah sabun jak..

Ivy Metaga said...

yg kmk tau ada minuman tin yang ada campur aloe vera..nyaman juak, tapi lupa brand ney satu oh, macam aloe vera juice tau juak kmk ada, tapi ya khas utk kesihatan...

fLo said...

aih...x kalak nemu...nyaman x...hehehe..
pake apa aik ya..jd kedak bella ka?hehehe....

Ivy Metaga said...

hehehe..mun jadi bella bagus ooo..:p, bagus utk buang panas salah satu kebaikanan nya...

Anonymous said...

vibram five fingers climbing, vibram fivefingers is manufactured and designed for leisure and entertainment Vibram.It tours, canoeing, running, fitness, martial arts, yoga, pilates, swimming, rowing, kayaking, canoeing, surfing, fishing flats. Initially, rock climbing, barefoot shoes alternative "Voyage", designed and shoes have thin soles have a plan for one of the best inventions of 2007 by Time magazine flexibility in the name of foot.It and people are becoming very popular among runners, barefoot.

kiwi wiwi said...

kalu kiwi minum agak2 bley jd mcm edward tak?ahaks

chris federick said...

Haha wat a weird name for a drink. It should b red in colour :P

Ivy Metaga said...

kiwi:
bolih bah kalo ko.... hehehe

chris:
yup, its weird because of the place name hehehe..where the product produced