Wednesday, August 18, 2010

Cicak Belang

Thursday, 19 August 2010 ~ 2.15pm
( I kena tulis tarikh dan masa yang betul sebab ada masalah teknikal dengan blog I ni huhu.., meh dengar cerita cicak...)


~ Macam ni lah rupa cicak tu eeeee.... berbelang2, tak seperti cicak yang biasa...

Nak dengar satu cerita tak....., semalam masa I "melabur saham" dalam toilet, terjadilah peristiwa yang eeeeeee..... sampai sekarang terbayang2 lagi rupa cicak belang2 tu huhu, malam tadi tengah syok menonton TV, perut pula tiba2 sakit, tergesa2 I ke toilet di dapur, masuk toilet..., buka tutttttt...... mencangkung dan keluarlah tutttttttt.... *ayat kena sensor sikit hahaha..." lepas tu I tarik ler tali flush... I masih lagi dalam keadaan mencangkung tu, aaaaaa...... sila jangan imagine macam mana I mencangkung hahaha, bila jak mula mencuci tutttttt....., tiba2 nampak sesuatu berenang2 dalam air toilet eeeeee.... terus melompat, masa tu I belum sempat lagi cuci dan lap tutttttttt.... hahahahaha....

I cepat2 cuci dan lap tutttttttt......, lepas tu I cuba flush banyak kali toilet, siap dengan I sembur2 lagi cicak tu dengan air paip, tapi memang kuat lah cicak tu, masih berusaha memanjang ke atas tepi toilet bowl, menyembunyikan diri di situ, sebab tu lah masa mula2 masuk toilet, I tak nampak pun cicak belang adoheh....

Melihat ketabahan cicak ni berusaha menyelamatkan diri, I biarkan jak lah, walaupun dalam hati hanya tuhan yang tahu, kalau ada sakit jantung, boleh kena heart attack oooo, reda lah kat cicak ni sekodeng I melabur..... hahahaha....

Keinginan untuk melabur untuk kedua kali nya tak menjadi hahaha, lagipun malas nak naik tingkat atas... bak kata orang "its turn me off!!!.."

Terlampau details yer cerita I ni hahaahha... takapa2 sebab ada bahagian2 yang dah disensor kan lalalala... :p, diluluskan untuk bacaan umum, sekian terima kaseh!!!..


~ Kat situ lah cicak tu bersembunyi, macam mana I tak boleh nampak kalau tersembunyi kat situ huhu....

~ Mi Sapi @ RM3.50 & Tet C panas yum yum yum

Last but no least breakfast pagi tadi I makan mi sapi.... rasa boleh tahan..., kalau nak mencuba sila ke kedai makan belakang bangunan SEDC, bersebelahan dengan Grand Margherita Hotel... kat stall tu pun ada jual Mi Jawa & Mi Kolok...

19 comments:

cik GULA-gULA said...

hi ivy!
lama cgg tak kemari...

cgg takot cicak..
geli!

lvynana said...

waduh...lawak na citer u tok..kakaka

Ivy Metaga said...

cik gula:
tq dtg melawat lagi heheehe, cicak memang mengelikan eeee...

ivynana:
hahaha...mena nang belang2 cicak ya, nasib sik kena heart attack..:P

Faizal n Fashitah said...

Aaa..cicak utan ya ba ehek. Bes juak crita kitak.. dari crita melabur.. alu masok ke crita mi sapi ndah ehehehe...

Ivy Metaga said...

mr & mrs odio:
bagus ka ahahahaa..kena campur aduk kan cerita..2 in 1 heeee...

Ampuan Awang said...

ivy,

eh, serupa cerita tokek kah?

err, lepas cerita melabur ada pula makanan kat bawah ek ;)

Big Momma said...

melabur + cicak = mi sapi ???? he he he

Ivy Metaga said...

awang:
bagus bah kan cerita gini..mula2 geli2 last2 cerita makan hahaha..

big momma:
mama betul!!!...hihi..

Fadhlah said...

hahaha...

Ivy Metaga said...

fadhlah:
hihihi...

AmirFX said...

Tutttttttttt... haha...

Ivy Metaga said...

amir:
hahahaha...sensor tuttttt...

kal jis (im not carl zeiss) said...

sekda cicak lam mi sapi ya? hehehe... mi sapi, my fave!

Ivy Metaga said...

kal jis:
sik ada!!..mun ada melompat ku dari meja makan hahaha

cik helena said...

kalau cikhel melatah tak hengat dah.hahaha

am-rie said...

cicak kantoi skodeng..hehe...
dr bayangan maut dalam toilet terus masuk bab makan..mabeles..hehe

Ivy Metaga said...

cikhel:
hahaha...nak imagine macam mana cikhel melatah

am-rie:
yer..mst cerita nebes2 diadukkan dgn cerita makan..mmg mabeles hoh..:P

Benrauf 2.0 said...

tgkp la cicak tu. i heard cicak tokay kalau berat lebih 350g boleh jual $150,000.

Ivy Metaga said...

Ben:
ya ka..huhu..geli tgk cicak..:P