Friday, August 20, 2010

Macam Macam Ada

Seperti yang dijanjikan dalam entry I yang sebelum ni, I akan updatekan tentang Majlis Berbuka puasa di Macam Macam Ada Buffet Dinner pada 12 August yang lepas. Lokasi bertempat di Grand Margherita Hotel. Hari tu agak ramai para jemputan yang hadir bersama2 untuk memeriahkan majlis. Yang bestnya menunggu waktu berbuka puasa bersama2 dengan para tetamu yang lain.

Sebenarnya Buffet ini akan diadakan khas sepanjang bulan Ramadhan. Harga ~ RM79.00++ per person dan half price untuk children (4-12 years old). Walaupun harga agak mahal tapi amat berbaloi2 dengan makanan2 yang disediakan untuk para tetamu. Bagi rakan2 blogger di Kuching sila2 lah datang yer, bawa kawan2, family, orang tersayang ke... (^_^), tak rugi dan sangat lah berbaloi....

Here few pics...

What did I eat.... krupp..krupp..
*
*
~ Dessert
Satay Daging & Ayam

~ Aiskrim ~ yang ni I tak sempat makan, ambil gambar jak :p

~ Laksa Penang yang superb!!!...

~ Malam tu I tersangatlah puas makan sushi hihi...

~ Daging kambing ~ inilah stall pertama yang I pergi dulu, dah target awal2 nak cuba rasa daging kambing ni..., dalam jam 7 lebih, dah nampak rangka

~ Rojak Stall

~ ABC Special & Daging kambing

Penang Corner
( masih ada banyak lagi makanan2 yang lain di Penang Corner, tapi tak sempat snap semua hehe..)
*
* ~ Pakcik yang datang jauh dari Penang

~Laksa Penang


Suasana di luar Orchid Cafe (area poolside)
*
*
~ Sambil makan bolehlah menikmati pemandangan sungai Sarawak

~ Makan2 time
~ Sebahagian stall2 yang ada ~ lokasi di area poolside

~ Sesi beramah mesra ~ sambil menunggu waktu berbuka puasa

Suasana dalam Orchid Cafe
*
*
~ Dessert Corner

~ Bersama2 dengan colleagues ~ I'm in purple heeeeee......



Ok dah... will update soon, bagi blogger2 di Kuching atau Sarawak sila lah berkunjung ke The Spring Mall dari 20-22 August 2010, see you guys there ya...

11 comments:

Faizal n Fashitah said...

Reya dak Sarawak Bloggers ada jemput kamek berbuka di sia. Tapi kamek lambat reply email sidak.. so paksa la mek kensel last minit. Tapi mesti bes makan sia kan? Lak mek mok coba ah XD

AmirFX said...

Eee.. Cem best jak tempat ya... Ingin cuba kelak...

Chenta said...

huhuuu... nasib mek nangga gmbr ya time tok... mun siang ari tek, adohhh... tahan jk laaa... eheheeeee... lmk mek xkomen sitok... heheeee...

Krisno said...

Wahhhh..nampak sedap lah Ivy..lapar ni..aik, pakcik tu macam kenal je..yang selalu pancing sama tempat kat baras tu haha..

erolnukman said...

huhuhuhuhu...semua nampak sedap...aiskrim kenak sik sempat makan?abis?

Willie a.k.a Reptoz said...

Ada jumpa Cyril sik sia? Rm79 plus kira ok lah utk makanan yg banyak.

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.

Ivy Metaga said...

mr & mrs odio:
ya ka...harus ktk datang mencoba, bnyk pilihan makanan yang disediakan, kmk ari ya target mok cuba every stall, tapi sik mampu gik perut menampung hehehe..

amir:
harus....kmk sokong...^^

chenta:
ya lah kmk molah entry tok sebelah malam hehehe..ya lah lama sik nangga ktk komen, pas tok komen bnyk2 gik hehehe...

Ivy Metaga said...

krisno:
hahaha...really ka, mungkin uncle tu boring2 dok di hotel, keluar p pancing hehehe..uncle ya org penang, every year akan dtg special for this Ramadhan buffet...

erolnukman:
bukan abis, tapi mata kmk gik busy cari makanan lain hahaha... terlalu bnyk pilihan smpi sik tau mok makan ney dolok..^^

willie;
cyril??...nama ya macam farmiliar lah, rasanya I macam kenal ^^, yup mmg worthy..

Anonymous:
Thanks for visiting..foods is good for life..^^

Ms Tikot said...

Last year kmk ada makan kat sia.Best2 jak makanannya...

Ivy Metaga said...

mstikot:
dtg gik tahun tok k...=)