Wednesday, August 4, 2010

My Daughter Rachel

Hurmm.... macam mana nak buat ayat pendahuluan yer, dah lama jari jemari ni tak ketak ketak ketuk butang2 keyboard, errrrr... maksud I ketak ketak ketuk untuk update blog, kalau ketak ketak ketuk masa berkerja tu memang hari2 tu....

Pasti ramai yang memiliki laman facebook sendirikan, tipulah kalau orang tu cakap tak ada hehehe, dalam facebook I jarang update status sebab kurang idea nak update apa2 yang interesting, sebab tu lah kadang2 teringin juga nak jadi ahli facebook yang aktif update status tiap2 waktu, minit, jam hari2..., status I yang terupdate semuanya games hahahaha... contohnya dah naik level berapa, nak share barang2 dengan neighbour dalam games tu....

Setakat ni 3 jenis games saja yang I dah main dalam facebook, pertama Farmville, yang ni rasanya paling ramai orang main selain mafiawars tu, masa tu ada hati nak jadi dedicated farmer konon hahaha..., I mula berminat main pun gara2 tengok colleagues sama kerja semua nya main games ni, teringin lah pula, masing2 berjiran, tapi sebab busy dengan kerja maka terbiarlah kebun, hati pun dah mula bosan, beralih pula dengan Cafe world, yang ni kononnya nak jadi taukeniu kedai kopi hahaha..., games yang interesting juga, memang dedicated habis lah I main ni hari2 bila ada kelapangan sehingga lah....... jeng jeng jeng.....

Adalah satu hari ni, I ternampak sis Irene tengah main games Frontier Ville, so I cuba lah main, perasaan teruja tu memang meluap2, siap intro lagi dengan colleagues yang lain, terus terang I katakan semua geng2 dalam office main games ni hahaha..., setakat ni jiwa masih lagi in love dengan games ni, dalam games ni I dah bersuami dan beranak hahahahaha....., amboi jiwang sungguh, please don't blame me, but blame sis Irene lalalala...

Sila2 tengok gambar2 keluarga bahagia di bawah.. :p


MY AVATAR FAMLIY
*
*
Me & Spiky hahaha....
~ sekali sekala perasan jadi avatar ok bah kan :p


My baby ~ Little Rachel
I suka nama Rachel, dunno why

Our Frontier ville
~ Maju dan Jaya aisehhh...

Our happy family!!
~ tengah dalam proses nak mencipta seorang lagi lalala...

Ok ok.... I tau ni hanya games semata2 tapi sekali sekala perasan dah ada family sendiri ok bah :p, main sampai bosan...


Siap laporan untuk hari ni.... sambung kerja..... ketuk ketak ketuk ketak keyboard ku berbunyi, bos ingat rajin buat proposal tapi update blog... sssuuhhhhhh.... diam2 semua, have nice day everyone!!!!!...

13 comments:

Kenny De said...

ketak ketuk ketak ketuk.. kerja-kerja jwak..bulak mun xda ngular..hehe :) have a nice day babe~

Ivy Metaga said...

ken:
hahahaha...betul2..mun bos sik ada..mst ngular puas2..:p

Puan nadxoxo said...

nad main jugak farmville dulu tapi skrg dah stop :P yg masih main smpi skrg mafia wars je. siap mainkan utk hubby & adik nad skali haha :P

Ivy Metaga said...

puan nadxoxo:
sy tau kenapa tolong diaorg main hehehe.....;D

erolnukman said...

aok..femes dah fb kinek tok oo...tp kmk pun jarang juak update fb ya.cuma untuk mnjenguk dak kawan2 lamak jak...game dlm ya lagik lah kmk sik reti nak main...hehehe...
tp bini kmk nang sikda fb..nya sik brapa suka...hehehehe

AmirFX said...

Fb kmk suka men mafia wars jak.. Pernah main nak lain semuanya menghiburkan p kenak pilih cgek jak game sebab takut lalai gilak jak... haha...

Uruchimaru @ kf said...

ivy metaga!!!!!!!!!!!!!!!!

hee.......

Krisno said...

Haha..aku dah lama tak main Farmville dan Mafiawars..teruskan update..

am-rie said...

FB dah malas nak men game..takut sikpat molah keja olehnya..hehe
ketak ketuk ketak ketu..bos marah bawak rotan..hehe

lvynana said...

sama la kitak, masuk fb main game jak..

Jamiel said...

sy main barn buddy ngan farmville..
tp jarang buka..

Faizal n Fashitah said...

Ivy!!!...yerRRr lamak sik nampak kitak hoh ehek XD

Ummi Hanie said...

Hanie pun main tiga2 games tu ivy !

mmg skrg tgh syiok frontierville..add saya jadi neighbourlah !

my id : Nisa Fadzil Azmier

neighbour i kat frontier xramai sgt lg..baru je kawen last week..mcmmne nk dpt anak tu ye?blum nmpk goals yg perlu dicapai