Tuesday, August 24, 2010

Ding Dang!!!...

Wednesday, 25 August 2010 10:12am

Lepas Tora datang lagi, sekarang Ding Dang kembali pula hehehe... hari tu lepas pulang dari kerja, Ubek & me jalan kaki ke kedai runcit dalam perumahan, I request untuk membeli sekotak Ding Dang, thank you ubek walaupun dengar dia membebel lepas tu.... bla bla bla... yup sekali sekala ingin mengembalikan kenangan masa zaman kanak2 dulu bah... :p

Once upon a time aisehhh...., masa kanak2 kotak Ding Dang macam besar saiznya, sekarang nampak kecil ler... mungkin dulu2 tangan kita masa kanak2 kecil dan cute miut :p...., semalam I buka kotak ni di office, ada colleagues yang terlihat menegur, feedback yang I dapat seperti di bawah....

"wah kotak mainan masa kecil la"

"ada satu lagi, kotak JOJO kan"

"eh sama dengan TORA"

"ini selalu kena beli masa kecil2 dulu"

Most interesting when one of my manager said this "Ivy aiyaaaa.... u still play this ka??"


Well semua orang tahu akan kotak ni, tapi kalau kanak2 zaman sekarang mesti tak tahu kan hehehe...

ME & DING DANG
*
*
~ Still cheap at RM0.60 per box

~ sempat... :p

~ Coklat & A Small Collection (I placed it on my table ^^)

~ So cute kan.... like me & ubek :p


p/s: ketak ketul ketak ketuk... sambung kerja lok lalaalala....




10 comments:

lvynana said...

nang kanak-kanak riang la you ni :)

Ivy Metaga said...

ivynana:
hehehee....sekali sekala masa gik bujang :P

SEN said...

haa..x rugi beli dingdang ya..boleh jadi hiasan..

Ivy Metaga said...

sen:
mena ya..jadi hiasan :P

Faizal n Fashitah said...

Aaaa Dingdang! yobihhh masa zaman kecik marek, sanggup berabis duit semata2 nak meli Dingdang. Bukannya pa.. mainan nya bes bes ba. Kira mainan cool dizaman ya la ekekeek...

Ivy Metaga said...

mr & mrs odio:
mena padah ktk ya, asal turun pasar jak mst nyuruh mumy beli..better than suruh nya beli mainan yg mahal2 hehe

erolnukman said...

wahhh..kmk suka meli DingDang tok masa kecik lok..TORA pun sama juak.kinek tok pun kmk slalu beli utk anak kmk.tp pmainan nya agak kurang mnarik & coklatnya dah masuk angin...huhuhu

am-rie said...

60 sen dapat naga berkepala 2..oklah o..hehe

Ivy Metaga said...

erolnukman:
ya ka best bah mun anak2 tau ttg kotak mainan tok, better than beli mainan mahal2 oh, mainan dolok best sebab ada sambutan kali, sampaikan keluar advertisement dlm tv, nek tok sik da gik, coklat ya nang masuk angin dari dolok2 hehehe..

am-rie:
mena padah ktk ya hahaha..berbaloi sik :p

MaMaQaYPo FaMiLy said...

wow.. masih ada lagi Ding Dang ni ek?