Sunday, September 5, 2010

Thank You Teh C

Masa I updatekan entry ni, jam menunjukkan 3.40 pagi, sungguh hebat kan hehe, tapi ini bukan kehendak ku, salahkan mata yang masih lagi liat untuk tido, terima kasih banyak2 Teh C panas, ini lah akibat nya meminum Teh C dua gelas besar dimalam hari..., I ada 3 jam untuk tido sebelum bangun kerja waaaaaa.....

Selain kopi, Teh C juga merupakan salah satu aura atau ubat yang tersangat lah mujarab dan berkesan untuk mata I membuka dengan aktif & segarnya huhu..., pelikkan tapi benar2 belaka, mula2 dulu I tak perasaan yang Teh C boleh menyukarkan I tak dapat tido, masa menetap sorang2 di Sibu dulu, I buat lah ujian apa kesan bila I minum Teh C sebelah malam, memang sah boleh membuat mata susah nak tido, macam minum kopi lah pula adoheh...

Hurmmm... ambik kesempatan ni nak update aktiviti beberapa hari sebelum ni...


Farewell Gathering for Emy on 3 Sept 2010
*
*
My Colleague's Emy Lindsay
~ I doakan agar dia terus sukses di tempat baru nanti, Emy merupakan salah seorang executive dalam Business Development Team, lepas ni dia menukarkan kerjaya sebagai writer & reporter di salah satu akhbar tempatan, memang passion dia dari dulu berminat dalam bidang wartawan, tahniah akhirnya tercapai hasrat beliau dalam mencapai kerjaya impian selepas 8 tahun.

~ Ini yang I makan hehe...

Happy Birthday Lyn
*
*~ Yang ni gambar lama, tahun lepas, takde gambar terbaru hehehe..., ambik kesempatan ni nak wish happy belated birthday to my kazen Lyn


FrontierVille
*
*
~ Sepanjang mata tak tutup, ni lah yang I buat mencantikkan kebun alam maya I hahahaha...., HEBAT HEBAT HEBAT..... :p

Jalan2 31 August 2010
*
*
Cuti Merdeka yang lepas I habiskan waktu petang bersama2 dengan my brother Eric, Lorina & sis Irene, kami buat shopping marathon hahaha, mula2 jalan2 di India Street, Upwell, Everise Batu 4, Boulevard Mall & last sekali ke Batu 3 untuk makan ^^...

~ Sis Irene dengan Teddy yang besar..., ini masa jalan2 di Boulevard Shopping Mall, I wish I could have one in my room :p

~ Polka dot Lady-T, RM10, love it so much!!!...

~ Jatuh cinta pada pandangan pertama aisehhh... :p, beli lah di Bata, comfortable & love the color , selalunya I tak berapa suka kalau sandal yang ada bertali seperti di atas, but dunno why I still want it hehehe...

Kaki ku yang cute hihi...., TQ selipar jepun ku.... penat berjalan :p

Miss My Brother
*
*
~ Tiba2 pula I miss my brother Lee, sekarang dia dah kerja di Terengganu hurmmm..., ni gambar dia tengah panggang ikan keli, unik tak hehehe..., rindu aktiviti BBQ beramai2...


Ok tido tido tido.... kepala dah mula pening!!!..




13 comments:

aduka said...

teh c tu msti tinggi kndungan kafein kan?

lvynana said...

wah..ada style la panggang ikan keli tergantung...best..sikda la isi nya melekat kat dawai ya, sik membazir :)

Faizal n Fashitah said...

Shiohhhh besarr nyaa teddy bear ya. Ndak la mek brani mun dah besar glak kedak ya huhu..

Ivy Metaga said...

aduka:
tak tau lah...aduka tau kan teh c tu, minuman teh campur dgn susu

Ivy Metaga said...

ivynana:
yup salah satu cara untuk mengelak daripada melekat kalau tak di bungkus dgn daun, dan juga salah satu cara utk salai, bila dah kering sikit baru boleh letakkan atas dawai, jadi tak melekat haha

mr & mrs odio:
besarkan, cuba ktk p boulevard ada bear ya duduk sik jauh dari escalator ya, upper floor :)

Ms Tikot said...

Kacak wedges ya Ivy...

GRuNGe said...

Ades, Teh C ke? Hahaha, apa khabar Ivy, lama tak singgah sini. Ades, I have problem with Nescafe, buat tak boleh tidur dan asik ponteng kerja. Huhuhuhu.

Ivy Metaga said...

Mstikot:
sb ya kmk tertarik hihi..^^

grunge:
kabar baik, tu lah lama juga u tak updatekan, good that u back on track again...=)

designationjazz said...

hari merdeka jln2 dgn bro & sis.. nang best. mis my time when we the brothers are stil single hehe.. ;-). Anyway I hope u'll buy tat teddy bear soon.. yr wish is it..

Ivy Metaga said...

gary:
hehehe..I can imagine how 3 of u masa bujang2..for the teddy bear, i wish somebody will give me one day hahahaha...

kaljis aka onggon said...

oh my... nyamannya kuih ya... besarnya teddy bear ya :o

Ivy Metaga said...

onggon:
nyaman..hehehe, tedy ya mmg besarrr..=)

Heidi Shafiq said...

kehidupan yg penuh aktiviti mmg sgt seronok.. :)