Monday, September 20, 2010

Work of Art (Part 17) = Lionel

Dah lama ruangan gallery tak menghiasi dalam blog I ni, pejam celik pejam celik dah masuk angka 17 anak2 orang dah jadi mangsa sekodeng I hahaha, jadi kali ni I nak mulakan semula aktiviti sketching....., model yang seterusnya ialah Mr Lionel @ Ubek...., a guy with a sweet smile & a good person to be with.., Ok hasil sketching I snap menggunakan camera hp SE710i, ok juga lah nampak clear sikit, ni salah satu kelebihan hp model ni, kalau take picture jarak objek yang dekat, memang sangat2 clear..., so I edit sikit menggunakan picasa, bagi terang jak..

TAKE 1
~ Original sketch (taken with SE710i hp camera)

~ Edited (bagi clear sikit....)

TAKE 2

TAKE 3
~ Photo yang original lupa pula nak upload, yang ni gaya2 yang lain sewaktu dengan nya hehe...


p/s: All I can say is that "wi mawa nemuh"



13 comments:

Faizal n Fashitah said...

Memang creative kitak tok. Kitak kidal ka Ivy eh? Mun kidal.. nang samaa laa kita tok ehek XD

fLo said...

pnde ktk lukis oo...=p

aih jap seem like i know diz guy ler...
nya dolok stdy d matriks labuan x?
if yes nya sama kelas mek dolok..hehehe...

lvynana said...

kacak eh...nak bakat mok ganti LAT tok :)

SEN said...

flo, anda tepat sekali..ivy, coba ktk sketch gamba burger ya juak hehe..

ubek said...

kacak juak kitak lukis o.sapa o laki ya.mcm kenal juak la.beruntung kitak dapat laki kedak tok.good looking.hahahahahahaha....flo a.k.a florence,sini kau nek tok?hahaha

mR.sYaH said...

wah rupanya ada bakat dlm melukis ni.. cantik..

fLo said...

omai~~!! tepat hooo..hahahaha...

ubek...huh!!! is dat u lionel..hahaha..
keja kt KL ler...

ubek said...

bagus juak berbalas comment rah sitok o florency.hahahaha....apa jauh na kau kerja?sk dapat la suruh kau belanja aku ngan ivy makan tok.hantar duit pun boleh juak.kelak aku ngan ivy agak makan.hahaha....

Ivy Metaga said...

mr & mr odio:
TQ...kmk sik kidal hehe...

flo:
yes he lionel @ ubek...^-^

ivynana:
TQ....=), as a hobby

sen:
aduh kelak mun lukis gambar burger, burger lebih menyerlah dari lionel kelak hahaha

ubek:
:p.....

Mr Syah
TQ for your compliment...=)

flo:
kecik kan dunia tok hehe..

Ivy Metaga said...

ubek:
why u buli flo hah???...hehe

SangonVilla said...

pewitt..pewitt..huhahahaha...mana oku punya?hehe

designationjazz said...

hmmmm... bila gi Ivy dpt sketch wajah I.. haha! ;-p

Ivy Metaga said...

Lyn:
bole..bole..kajon yoh, aih bila lagi muk mau update blog muk tiak aiii...

gary:
tgu I datang sekodeng hahaha...