Friday, June 18, 2010

Rachel & Roy's Wedding Reception

Kalau dalam entry yang sebelum ni I postkan tentang Rachel's wedding ceremony, kali ni nak kongsikan serba sdikit gambar untuk wedding reception yang telah diadakan di Crown Tower Kuching. Pasangan pengantin kelihatan sungguh ceria, masih terasa dalam mimpi lagi bila melihat Rachel dah sah bergelar seorang isteri, seperti baru semalam saja kenangan sewaktu kami dengan kawan2 rapat yang lain masih menuntut di UiTM, moga Tuhan sentiasa memberkati pasangan yang romantis ini (^-^)

Here few pics

WEDDING RECEPTION
*
*
*
~ The backdrop & The VIP Table

~ Cutting the Cake
Of course, the bride and groom traditionally cut the first slice on their wedding cake. Then, the bride feeds half of the piece of cake to the groom, and the groom feeds the remainder to the bride. Both of them look so sweet...* wink wink*

Toasting the Happy Couple
~Bersama2 dengan kedua2 ibubapa dari kedua2 belah pengantin

~ "Pekated"
Barisan gadis2 Lun Bawang yang cantik2 dengan "raung" atau topi tradisional wanita & "tayen" atau bakul tradisional kaum lunbawang, pengantin perempuan akan memberi satu set topi dan tayen untuk ibu sebelah pengantin lelaki dan juga saudara terdekat belah pihak pengantin lelaki. Ini merupakan salah satu adat dalam perkahwinan kaum Lun Bawang, kalau tak silap di panggil "pekated".

~ persembahan nyanyian khas untuk kedua2 pengantin daripada sanak-saudara sebelah pengantin perempuan

~ My Family

Mimon, Elaine & me
~ They are the best hehehe, best friend forever hihi, lama tak berjumpa especially dengan Elaine, bila dah berjumpa perangai kanak2 keluar hahaha...
p/s: will update soon... walaupun sekarang semakin lambat sangat I nak update for new entry, adakah ini menunjukkan prestasi blogging I dah merundum hehehe....3 comments:

AmirFX said...

Wasehhhh... Kacak wedding reception ya.. Bah.. Ktk bila gik? haha...

Anonymous said...

Kacaklah Ivy hehehe....

designationjazz said...

fuhh! dah 20thn ku x menjenguk blog Ivy.. Ingatkan dah kahwin, rupa2nya Rachel yg kahwin duhal.. hehe ;-)