Wednesday, June 2, 2010

Miss me??

Dah masuk bulan June, baru sekarang nak updatekan blog I ni, ada sapa2 rindu tak hehehehe..., nak tahu ke mana I menghilang dan mengapa... macam siri CSI lah pula :p

Dalam tempoh hujung bulan May yang lepas, banyak kisah yang berlaku, mula2 tu I terkena sakit mata, pertama kali kena sakit mata ni huhu, tapi nasib baik juga lepas 3 hari mata I dah sembuh, terima kasih dengan air mineral cap gajah atau Rhino mineral water, bagus utk buang panas, hari pertama bila simptom2 mata dah nak sakit, 12 botol I minum hahahaha....

Lepas tu, kisah I terjatuh pula, lutut sebelah kanan luka, sekarang dah sembuh sepenuhnya, eeeeee...I jatuh tu pada hari yang sama mata I dah mula sakit, rasa seperti bak kata pepatah sudah jatuh ditimpa tangga...., kena minta cuti 1 hari gara2 sakit mata...

Good news sepanjang minggu I menghilang, my cousin Sona yang kawen tahun lepas selamat melahirkan baby boy, congratulations to both of them and welcome to our BIG family Ayden...

My Cousin Sona & Stanley
~ Their Wedding on 5 June 2009, klik sini untuk entry Big Day mereka

The Baby Boy ~ Ayden

Oh I juga ada terima kad jemputan untuk ke majlis perkahwinan salah seorang kawan baik I Rachel yang akan diadakan pada 12 June 2010, wah tak sabar nak tengok Rachel, so excited ok.....
Roy & Rachel ~ During their engagement day on 28 November 2009, klik sini

Lappy pula kena attack virus huhu, tak bole online lagi, I update ni pun dari office, tapi best juga lah sebab line internet di office memang pantas sepantas kilat hehehehe, masih tengah fikir mana satu hospital kena hantar lappy I ni huhu, any suggestion???...., kalau dulu di sibu I tahu mana nak hantar, tapi kat Kuching blum tau lagi mana satu hospital yang bagus..., apa kata Hospital Umum Sarawak hahahaha... kena tendang baru padan muka :p

~ kena attack virus huhu..

Tahun ni buat pertama kali I menyambut Hari Gawai di rumah panjang di Sarikei, pengalaman memang best, new experience for me but love it much much hehehe, I akan update tentang sambutan gawai di rumah panjang dalam entry yang akan datang k, gambar2 blom diuploadkan lagi....

Sebelum tu I harap belum terlambat lagi untuk I mengucapkan Selamat menyambut Hari Gawai buat semua kaum Iban & Bidayuh serta Happy Holiday buat semua budak2 sekolah & siapa2 lah yang masih lagi bercuti ^^

Panjang lebar tak update I kali ni, sudi2 lah membaca.... amat dihargai aisehh..:p



p/s: nak sambung kerja, sebelum Boss nampak lalalalala..... please say that kamu, kamu, kamu & kamu miss me lalalalala...

19 comments:

f.i.e.z.a said...

Aoklaaaa lamak dh ktk sik update.happy gawai:)

Ivy Metaga said...

thank you hehehee...

AmirFX said...

Happy Gawai...!!

Ivy Metaga said...

you too...hehe..tapi hari tok dah keja huhu

am-rie said...

selamat hari gawai ivy!!!
semoga lappy kitak cepat sembuh dari virus..hehe

Ivy Metaga said...

thank you..ya lah..serangan virus ya huhu..

Uruchimaru @ kf said...

hye ivy !

patut ler 3 perkara dlm satu kejadian..

hrp skrg sudah ok yer ivy..

ttg laptop tue kita suges ivy seacrh kat gugel @ mudah.com...

ok bye miss u frenz !

DDrfauziah said...

Hi Ivy.
Turut simpati di atas musibah2 .. biasa la kehidupan namanya kan? Tp bagus la, dah membaik. Take care.
Happy Gawai ... Sarikei? Hmm, Kak G pernah ke sana ikut hubby semasa buat inspections, tp lama dulu la!

Mohd Ariff said...

Ivy! :)

rindu sgt.. tp malu nak cakap. haha

nak hantar ke semenanjung pun boleh. sy tunggu kat tepi laut china selatan ek. hehe

joegrimjow said...

mahu tengok video perayaan gawai camne
;)

kal jis (im not carl zeiss) said...

welkam bek Ivy.. hepi Gawaii... :)

SEN said...

hepi gawai ivy..sarikei...????eheh :P

mR.sYaH said...

selamat hari gawai.. moga laptop telah berjaya membuang virus.. xpun bunuh terus.. hehe..

Khairul Antasha said...

hai ivy!...selamat ari gawai..garu guru gerai nyamai....ayam pansuh nyamai..tido nyamai... :P

HonEyBuNNy said...

ivyy...cepat wat kerja..nti boss npk...hehehhe/..ivy..misssss u co co much tau...

DDrfauziah said...

Hi again.
Enjoy ur weekend! :)

.:kiwi meLancHoLy:. said...

ivy!!!!!!!!bos ade kt blakang tu!!!!!!!!!
>.<

Anonymous said...

Visit Sarikei website at http://sarikei-time-capsule.blogspot.com/

Join Sarikeian Facebook at http://groups.to/sarikeians/

Please forward to all Sarikei friends

lvynana said...

Masa sekolah rendah dolok selalu na kenak mata merah ya..benci tau.