Wednesday, May 5, 2010

The Good Day

Pulang ke Lawas minggu lepas, I sempat meluangkan waktu yang menyeronokkan bersama2 cousin2, rasa macam dah kembali ke zaman kanak2, kampung ini lah merupakan salah satu memori yang paling terindah dalam kehidupan I. Zaman kanak2 yang best..., tiba2 I miss the old days huhu...

Sungai tempat kami mandi ini lah yang meninggalkan banyak nostalgia2 & kenangan zaman kanak2 kami adik-beradik, disinilah tempat kami memancing ikan diwaktu hujung2 minggu, tempat dimana kami menunjukkan aksi2 stuntman hehehe, melompat dari tebing sungai dussshhhh..... terjun dalam air, tempat menghabiskan masa bersama2 kawan2 disebelah petang selepas tamat waktu sekolah, tempat dimana kami mandi sampai mata kemerah-merahan, kalau dah pulang rumah pasti akan dimarahi mummy hehehe, itu dulu2 masa jadi kanak2 ringa yang nakal.... , dan disini jugalah tempat dimana mulanya I berani berenang, kalau terlepas entry tu, sila klik sini "Aku Juara" yer....

Yang paling best, air sungainya yang sejuk tttrrrr....., tapi bila lama dah I tak berenang semenjak menetap di bandar Kuching, I asyik tenggelam jak dalam air hahahaha, dah kurang terer imbangkan badan dalam air, aiyakkkk apa macam nih, well kami sangat enjoy petang tu, mandi puas2 sampai lewat petang baru balik rumah...

Here few pics....

KAMPUNG PURU SIA'S RIVER
*
*
*
Left to Right ~ Sis Irene, nephew Lina, cousin Munga, cousin Ruran, nephew Little Saran & cousin Johnathan

~ Ikan Duyung hehe

3 Dara Pinggitan hahaha...~ Me, Munga & Ruran

~ dalam kolam binaan kami hehe

Little Saran ~ Ntah apa yang dibebel dia sorang2

Cousin Munga yang tengah EMO, tulis ayat2 cinta lalalala...

Pertandingan membina istana pasir hihi..., bersungguh2 aihh...
~ Cousin Slyvester (little Saran's Dad), Cousin Johnathan, Cousin Ruran & me ~ mereka bertiga ni adik-beradik

Tadaaaa..... bergaya dengan Sand Castle masing2 heeeee...

My Sand Castle
~ Chantek tak???..., masa kecik2 dulu, I suka bina istana pasir tiap kali mandi sungai, aktiviti wajib tu

"Saran"
~ itu lah nama panggilan I di kalangan saudara2 sebelah daddy



p/s: will update soon

11 comments:

AmirFX said...

Best ehh g mandik d sungei... Aaa.. Sand castle ktk ya kedak two towers lam cita Lord Op The Ring...

f.i.e.z.a said...

saran.
mun sarangeee tek alu i love u.
hehe
nice name

oh bestnya ada kg.kmk sikda kg aie.seyes

chris_lim said...

bestnye mandi sungai. I only mandi sungai once in my life before.

daisy.allie said...

yang!!
bestnye ada sungai :)
im glad u had fun while u were at lawas..
:)

Ms Tikot said...

Bestnya mandik kat sungei ya eh...

Ivy Metaga said...

Amirfx:
hehehe...kedak castle lord of the ring ka hihi

fieza:
bah mun cam ya kmk mau nama sarangee lah heheehe...

chris:
then u should look a river for you to have fun, come to sarawak heeeee....

daisy:
ya im happy to have to good time there eventhough at the same time the sadness of losing grandpa still deep in our heart hurmm..

mstikot:
bestttt..hehehe...

green said...

quality time with famu=ily adalah sgt best..kan..

erm..bestnya, dah lama tak mandi sungai sbb dah lamatak g camping..huhu

joynstar said...

wah mandi sungai batu cetek berani la, ai dono swimming dah..

Online pregnancy test said...

Hi very good looking chain's all is looking lover of natural things.

Siti said...

wah bestnye kampung :)

Uruchimaru @ kf said...

saran= ivy!

hee bhse ape tue?