Monday, May 3, 2010

Damai Beach Resort

Sehari sebelum menerima berita tentang pemergian Datuk yang disayangi, I telah berkunjung ke Damai Beach pada hari ahad 2 minggu yang lepas, I kongsikan few pics dengan rakan2 blogger ok, biar gambar2 yang bercerita, oh ya sila abaikan tarikh yang ada pada gambar2 dibawah, lupa nak adjust tarikh & masa sebelum snap snap snap hehehe...

Yang buat I terkejut masa mula2 sampai kat depan pintu masuk ke Damai Beach ni ialah pengunjung2 yang tidak menetap di resort kena membayar RM3.00 per person, sebab dah lama tak berkunjung ke sini, rasanya dah bertahun2 ooooo... I dah tak datang sini, nama jak penduduk Kuching huhu, kalau dulu2 tak ada pula dikenakan bayaran masuk, mungkin selepas dah bertukar management, syarikat lain dah ambil alih..., I tahu sapa ambil alih tapi tak nak sebut, nanti kena saman hihi...

Bagi rakan2 blogger dari Semenanjung atau Sabah yang datang bercuti ke Kuching, Sarawak tu, Sila2 lah datang ke Damai Beach ok


DAMAI BEACH RESORT
*
*
~ Rupa macam dah terer, tapi I bantai tap tap tap...,
janji ada gambar keluar hahahaha...

~ Painting ni menarik perhatian I

~ Very Interesting as a gift,
tapi kalau tak silap RM80.00 each, mak aiiii...

~ I tak tau yang ni perhiasaan semata2 ataupun boleh disewa, I tak tanya lalala....


Heeeeeeee......
~yang kat belakang tu masih dalam proses pembinaan

~ Ok perasan jadi model sekejap yer tuan2 & puan2

Sunset
*
*




~ Senyum lah selalu....


p/s: Disini I hendak mengambil peluang ini untuk mengucapkan berbanyak terima kasih buat rakan2 blogger atas prihatin anda di enrty yang yang sebelum ni, May God Bless you all...




13 comments:

aduka said...

cantiknye gmbar matahari terbenam tu cik ivy..

Ms Tikot said...

Best nya...Lamak x gi Damai Beach.

Ivy Metaga said...

aduka:
mmg sunset petang tu sgt chantek hehe..

mstikot:
bah mbak lah anak2 buah ktk ya mandi2 sia gik hehe, mun sik mbak kmk ka hahahaha, berlari2 seperti kanak2 riang kita sinun :p

iXati Gilbert said...

lamak sik g pantey eh... erm.. mek suka amik gambar.. sayang sekda model jak...

Daddy said...

Nice pictures...i like the one with the sea shell the best...continue living life to the fullest...hahaha

AmirFX said...

Kmk mok honimun... Hahaaahaaa...

Siti said...

wah cantiknye tempat ni.teringin nk pg

The Komedian said...

best tmpt ya.. mok jak drive ke sia lak ;)

f.i.e.z.a said...

kacak eh!!
kelak mok g sia mun mek off jong mggu :)

azman said...

u are so sexy baby...

joynstar said...

nice smile....keep smiling dear, like smiling fish, wahaha!

green said...

hmm..it has been awhile since the last time i came here..

nice trip there..

n sorry bout ur Buk lai..

Online pregnancy test said...

Imagine lush rainforest, glorious sun and sea, private sandy beach and an array of interesting activities delighting the senses – we welcome you to the world of Damai Beach Resort, Sarawak.