Wednesday, May 12, 2010

Kampung Puru Sia

Ini lah gambar2 pemandangan di Kampung Daddy di Lawas, Kampung Puru Sia, disini lah tempat kelahiran I, dalam tempoh 17 tahun kami sekeluarga berpindah ke bandar Kuching mengikuti my mum yang ditransferkan mengajar di Kuching, banyak juga perubahan dalam kampung ini, errrrr... dalam next entry nanti lah I ceritakan apa perubahan2 tu, sekarang malas bole lalalala...., ok just enjoy the pictures of my kampung love....


KAMPUNG PURU SIA
*
*
~ Aunty Anna jadi model hehe..

~ kaki siapa ni???...lalalalala..

~ My Grandparent's House


p/s: will update soon!!!....

12 comments:

AmirFX said...

Kaki sapa ya oooo? haha.. Nway, best dpt g balit kpg cemya... Pemandangan ngn suasana d kampung jauh beza ngn d bandar...

kiwi said...

waa...so green!mcm sijuk jek kt sini ivy;)

Ms Tikot said...

Mesti sejuk kat kpg ya...

Ivy Metaga said...

amir:
kaki org paling comel hahaha, yup kampung yang best hehe

am-rie:
mun sik silap kmk, asal nama kpg ya sebab ada sungai kecil warna air nya kemerahan keorenan, "sia" means merah, "puru" maksud nya aliran sungai yang kecil, kelak kmk ty daddy lagi utk kepastian hehe


kiwi:
sejukkkkk hehee

mstikot:
mun malam sejuk tapi siang hari panas...

aduka said...

mak oi..
nmpk cam nyaman n aman je..
bestnye..
=)

Ivy Metaga said...

aduka:
mmg sgt nyaman dan aman hehe

Willie a.k.a Reptoz said...

wa...mcm jauh di hutan jak?

Ivy Metaga said...

willie:
mmg jauh...tapi best hehehe, yang bagusnya ada jalan darat..

helena's said...

ivy~~cikhel pon rindu...lama tak bermesra kan??

HonEyBuNNy said...

ivy....bestnya dekat kg tu...tenang ja...mst sejuk kan...

Ivy Metaga said...

ila:
sejuk..sebelah malam, kalau siang hari agak panas juga...

Uruchimaru @ kf said...

ivy cantek pemandangan kg itu!