Tuesday, May 4, 2010

Satay Sipitang

Last week kami sempat singgah di Pekan Sipitang untuk menikmati satay. Perjalanan yang mengambil masa 30 minit dari Lawas. Pekan Sipitang yang terletak di Selatan Negeri Sabah, bersempadan dengan Lawas, Negeri Sarawak.

Sebab tu lah ramai penduduk2 dari Lawas datang singgah di sini untuk membeli belah barang2. Pilihan lebih banyak berbanding di Lawas. So tiap kali kami datang ke Sipitang memang tak sah kalau tak duduk menikmati satay yang sodapppp hehe..., jadi sebelum memulakan perjalanan ke KK, Sabah, my mum belanja kami semua makan satay

Yang menariknya ialah kita sebagai pelanggan tak perlu bertanya berapa batang satay kita nak makan, sebab sepinggan satay daging & satay ayam akan di sediakan diatas meja makan untuk dinikmati, selain tu sepinggan lagi yang berisi ketupat juga disediakan. Anda boleh makan sepuas2nya, lepas habis makan, masa tu lah mereka akan mengira berapa batang satay yang anda dah makan.... menarikkan hehe..

Kalau dahulu, stall2 satay ini berlokasi berhampiran dengan pantai, view memang chantek, kalau angin kuat kena pegang cawan yang berisi air minuman, kalau tidak habis jatuh, kalau angin sempoi2 bahasa tu uiiihhhh best, tapi hari tu masa kami singgah tempat lokasi stall2 ni dipindahkan sebab kalau lokasi yang lama masih dalam proses makeover...

Here few pics....

SATAY DI PEKAN SIPITANG
*
*
*
~ dapat dilihat beberapa stall2, semua menjual satay

Bro Eric & me

~ Ketupat
Enak & sedap sampai menjilat jari bila dimakan dengan kuah satay....


~ potong ke atau membelah ketupat heeeee...

~ The satay looks so yummy...., kami tak kira berapa batang satay dalam sepinggan, bantai jak sampai licin hehe...

~ ngapp dua2 sekali

~ ABC Special

~ Tapau cucur & kuih muih sebelum memulakan perjalanan ke KK, Sabah

~ KK Airport



p/s: sapa nak belanja I makan satay??... angkat kaki :p




10 comments:

chris_lim said...

so syok la see the satay, lagi syok if can makan.

f.i.e.z.a said...

hoho sedapnya satayyyyy
i want i want ;P

Ivy Metaga said...

chris:
mmg manyak syok ooo..hehe

f.i.e.z.a:
juh lah hehe...

azman said...

sedapnya

Ivy Metaga said...

azman:
sodapp..heeeee..

joynstar said...

oh satay...
oh satay...
oh satay...
awak jahat...
u leave me drooling at the screen. :(

Elisha said...

Satay Sipitang memang sedap. I always stop by and tapau during my weekly journeys of traveling back and forth from Lawas to KK.

Ivy Metaga said...

joynstar:
hehehe..bah lain kali kita makan satay lalala..

elisha:
mmg sodapkan eli...double thumbs up for the satay hehehe...

Online pregnancy test said...

Wow very testy food all is very testy and useful for health.

Uruchimaru @ kf said...

eh ivy sipitang disabah yer..?

owh lame sda x mkn satay ! huhuhuh