Thursday, April 8, 2010

OMG....

Oh tidakkkk!!!!... tak mungkin, prestasi untuk berblogging makin menurun hehehe...., ni dah masuk 8hb baru je satu entry, eh silap, baru masuk 2 entry termasuk entry yang ni, tak mungkin tak mungkin tak mungkin (sambil cubit pipi, tarik telinga, tarik rambut :p, statement imaginasi hehe....) adoheh.... lemah nyawa mek nyah... nah ambik ko lalalala....

Dalam hati banyak cerita nak dikongsikan, tapi apakan daya tak larat, ok ok I tau ni alasan tak boleh blah punya....

Hari tu my mum ada cerita, ada lah seorang pakcik ni, salah seorang datuk kepada pelajar di sekolah my mum, tiba2 jak pakcik tu bercerita

Skrip pakcik:
"Saya tak mahu anak atau cucu2 saya jadi juruterbang, cuba kamu bayangkan, kalau pandu kereta laju2 di jalanraya tapi kita masih boleh tekan brek, kalau diudara, mana boleh brek, macam mana nak berhentikan belon @ kapal terbang kat atas tu, kalau terlibat dalam kemalangan dijalanraya pun, tubuh badan masih ada, kalau belon @ kapal terbang meletup, tubuh badan pun tak nampak, hancur sana sini.... betul tak cakap saya cikgu???...

Skrip mum:
~Senyum memanjang......

Senyum jak I dengar masa my mum cerita, paling tak tahan ialah bab2 brek tu, macam mana lah imaginasi pakcik tu sampai ke situ hehehe.....

Gambar tiada kaitan, saja2 tu hahahaha...,
sebab I nak berposing dengan my brother Lee's Glasses
Saya kan suka berposing lalalalala....
*
*
*

9 comments:

erolnukman said...

pendek cerita,,,mesti sik tauk nak start dari ney cerita kan??hehehe..terlalu banyak..
anyway,slow2...

upload gambar sambil memegang cermin mata pun dah kira update lah ya..hehehe

Ivy Metaga said...

erolnukman:
hahaha..mena2 padah kita, sik tau mok start dari ney, bila lelah, rasa sik berjalan jak otak mok nyusun2 ayat yg sesuai koh, harus lain kali kmk posing2 jak, upload..dah ada entry baru hihihi.... senang gik mun gia owh...

Faizal n Fashitah said...

Yohhh pikir tek da gamba belon brek ka.. duhal gamba posing2 makei spek mata duhal ehek. Yalah mena kata erol nun.. selo2 bah.
*padah ngan pakcik ya, belon nang lamak dah ada brek koh. Cuma brek nya jak sik sama kedak brek keta XD

AmirFX said...

Haha.. Alu posing k cremin mata... Next time ktk jumpa pakcik ya padah belon ada brek cuma lain ikit dari keta.. Sambil2 ya ktk pose depan pakcik ya... haha...

joegrimjow said...

wawah cik metaga villa yg macam model

erkk
komen gambar je
;)

Krisno said...

Itu sudah tanda-tanda awal you mula sibuk dengan kerja Ivy hehehe..jgn-jgn asyik dengan facebook tak...kekalkan semangat untuk blogging Ivy...jgn lemah semangat hehe..

Mohd Ariff said...

Masa zaman kanak2 sy dulu, sy pun pernah terfikir mcm yg pakcik tu fikir..

*cermin mata itu nmpk cantik sbb aura kecantikan dari pemakainya :)

Felicia F. Ramzi said...

cunnnn gmbr lok..

wiwit..kim salam spek... meletops

Willie a.k.a Reptoz said...

Uh...prestasi blogging menurun? ala...biasala tuh. Hahah