Sunday, April 11, 2010

Bathing Puppies

Hari ni I mandikan semua puppies, 7 ekor semuanya, kalau terlepas entry gambar2 puppies tu, sila klik sini yer...., ni pertama kali juga I mandikan puppies, dulu I tak pernah minat dengan anjing, cuma semenjak 7 ekor anak puppies ni dilahirkan, perasaan minat dan sayang tu ada sebab mereka sangat2 lah ke-comel-an macam tuan mereka hahaha..., macam patung bah...

Tips untuk mandi kan puppies ialah yang paling penting, tak boleh selalu mandikan puppy2 ni, sebab masih kecil jadi hanya boleh mandikan puppy once a month, nanti kalau dah besar boleh mandikan twice a month ataupun once a week kalau perlu, jika selalu dimandikan, nanti bulu2 nampak tak sihat dan badan puppy lebih cepat berbau..., wah macam pakar pula I bercakap, kalau nak tips senang jak kan, tanya dengan pak google :p

Letih nya mandikan seekor2, lepas tu hair dryer kan sampai kering sebab I mandikan puppy2 ni malam hari, sebelah pagi tadi malas nak mandikan mereka ni heeeee...., tapi langkah yang paling bagus ialah lepas mandikan puppy mereka kena bersihkan badan sendiri atau biarkan mereka berjemur dibawah pancaran matahari, tapi dah malam, pancaran bulan pun tak ada effect hua hua hua....

Puppy's Bath Time
*
*
~ tengah mandikan Charlie, gosok sana gosok sini, ada yang suka mandi, ada yang nak lari sebab kesejukan, trauma nak mandi kot hehe

~ proses mengeringkan puppy



p/s: tadaaa... dah mandikan puppy2, tapi terfikir nak bawa puppies ni jumpa veternarian...