Sunday, April 18, 2010

A Day for Me!!!!....

Hari ni balik ke kampung di Singgai, Bau. Akhirnya berjumpa juga dengan puppies semua. Semua puppies dah di buang daerah hahaha, memandangkan puppies ni semakin membesar, jadi perlukan tempat yang lebih luas, semua di hantar pulang ke kampung, ok lah sebab puppies2 ni pun nampak happy

Sambil2 tu I menjenguk kebun sayur sayuran my mum and dad, hasil cili semakin bagus, menjenguk ikan2 keli my brother Lee, ikan2 keli peliharaan my brother Lee dah ada yang dijual. seronok juga melihat hasil2 jualan ikan keli, cili dan juga cendawan....

Oh ya my btother ada salaikan ikan keli petang tadi, rasanya memang sedap...., very the yummy I tell you..., adoheh bahasa apa nih...

Ok lah layan je gambar2 di bawah yer....

Puppies
*
*
~ Charlie & Sally

~ Charlie

~ Sally & Brother Lee

~ Charlie & Sally with my brother Eric, macam family bahagia hahaha...

~ aku cekik ko grrrrr...., haipp tak sampai hati lalala...

~ Ggrrrr.... makan kaki

~ aksi2 puppies

Ikan Keli Salai
*
*
~ yang ni blom salai :p

~ Ikan keli Salai, nampak hitam jak dalam gambar ni tapi the taste very the yummy..., biasa lah camera hp heeeee...

~ cubit sikit... lepas tu....

~ ngappp... makan!!!!...

Kebun Sayur Mummy
*
*
~ sayur kacang panjang

~ Sayur Sawi

~ me & pokok cili, sapa lagi comel~ pokok atau Ivy haha..

~ peace!!, yang ni anak pokok terung dayak, terung yang warna kuning tu

~ buat2 rajin lalalala..

~ gigit cili

~ my mum harvest...., sporting model nih hehe

~ Tadaaa... hasil2 cili

~ my mum taburkan baca

~ anak pokok cili & terung, my mum nak bagi dengan temannya

Pisang yummyyy... erkk.. masih mentah lagi

~ pose tak boleh blah punya, gambar sendiri muahahahahah...


p/s: dah terupdate, esok monday huhu.....

10 comments:

AmirFX said...

Wasehhhh... Best jak mun pergi sia ooo... Bila nak jemput blogger g sia? haha... Just kidding....

Krisno said...

Wah..nampak sedap ikan keli salai hehehe...

Willie a.k.a Reptoz said...

Hidup di kampung memang best. Byk aktiviti boleh dibuat.

Ms Tikot said...

Best eh... Next trip mun blt kpg haruss... mbak kmk ok...

Ivy Metaga said...

amirfx:
aikk..good idea ya, lawatan para blogger ke kebun hehe..ok bah kan

krisno:
mmg sedappp..cukup rasa..=)

willie:
betul2...mmg banyak aktiviti yg boleh dilakukan hoh

mstikot:
auk...akan kmk mbak ktk....jalan2 dikpg..tgu kmk pande drebar lok...

PROJEK KELI KANVAS said...

jom tgk blog ikan keli kawan....jom...

daisy.allie said...

ivy, pos la cili ke semenanjung..
saya sukak cili :)

and cute puppies~

Faizal n Fashitah said...

Mek suka puppy kitak nok rona ceklet ya.. kiut lii jak aihh. Aaa sila send pisang dan cili di rumah saya di kch tok lak okeh? huhuuhuh..

chris_lim said...

Hi long time no come by ur blog, how r u? Btw the puppies r cute, but the highlight would be the chillis for me! I oso wan to tanam cili at my backyard then can cook spicy food everyday. Love spicy food haha.

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社