Tuesday, February 1, 2011

Flower Girl's Baskets

Bulan Lepas I mencuba untuk menghias bakul2 untuk Flower Girls masa hari perkahwinan my brother Eric dalam bulan May yang akan datang. Kalau dalam bab2 menggunakan kreativiti, I memang suka....

Ok lepas bahan2 dah dibelikan, I cuba buat and I can do it tak sampai setengah jam, rasanya about 20 - 25 minutes...

I pilih warna pink sebab malam tu tema my brother Eric wedding ialah pink, purple and white. Bahan2 mudah sahaja, riben, glu, riben yang berenda, bunga plastik yang bersaiz kecil, hiasan seperiti rama2 ataupun bunga riben.

Tak nak cerita panjang2, tengok gambar dibawah yer..., Here few pics.....

The Process
*
*
~ Boleh tambahkan hiasan rama2 ataupun.....

~ Hiasan bunga riben

~ Tadaaa!!!!.... bakul segiempat tepat

~ Bakul berbentuk heart shape

Mudahkan!!!.... sempat lagi I update blog dari office, kurang tugasan sebab dah nak cuti Chinese New Year... tak sabar nak cuti panjang yeahhh..., 4 hari tak berkerja kira dah panjang lah tu kan hehe..., dahlah dalam 2 3 hari ni bandar Kuching asyik hujan jak....hummphh.....




6 comments:

Faizal n Fashitah said...

Kacak! nang kretip kitak! XD

Amanie Ashraff said...

cantiknye. ivy kreatif ^^

Ivy Metaga said...

mr & mrs odio:
tq heeeeeeeeeeee....senyum smpi telinga

kiwi:
tq kiwi....lama dah sy tak singgah blog u..nt sy lawat yer..:)

mR.sYaH said...

cantik kreatif betul.. ingat tahu melukis jer.. buat benda ni pun pandai...

HonEyBuNNy said...

mudah2....cantik la....

lvynana said...

nang cute bakul love ya.