Saturday, February 5, 2011

100 Yen

Jam 7.30pm tadi, kami berempat Ebeng, Sis Irene dengan Bro Eric keluar jalan2, I ajak mereka temankan I ke Boulevard Shopping Mall, sebab nak bayar bil Broadband, selagi tak bayar hati tak senang sebab segala hutang piutang yang lain2 I dah langsaikan, nanti kalau dah habis bayar semua baru lah boleh shopping hehe...

I ingatkan Digi Centre kat situ dah mula beroperasi, rupa2 nya masih close untuk chinese new year hoilday huhu, tapi alang2 dah ke situ, kami singgah di Popular Bookstore, I sempat membeli my fav magazine CLEO, stationery dan 2 buah novel, lama dah hobby membaca novel ni I tinggalkan, tak tahu berapa lama yang akan I perlukan untuk membaca novel2 tu nanti heeeeee....

Ok sempat lagi tukar planning nak ke The Spring mall, sebab kat situ pun ada Digi Booth, tapi masa dah nak dekat dengan area situ, mak aihhhh.... banyaknya kereta2, sebab kalau tak silap hampir semua kedai2 dalam Shopping Mall tu mula beropersasi hari ni, at last patah balik, cancel rancangan, so esok jak lah bayar, maybe lepas pulang dari church esok....

Last sekali, kami singgah di kedai makan Expert BDC, tak jauh dari situ ada kedai ni namanya 100 Yen, yang menjual barang2 dari Jepun seperti makanan, aksesori, stationery, barangan dapur dan macam2 lagi, harga amat berpatutan dalam lingkungan RM4.90, RM5.90 dan RM6.90, yang lebih dari tu pun ada, tapiiiii..... mostly barang2 dalam kedai ni berharga RM5.90.

Oh ya.... adalah diumumkan akhirnya I dah beli payung ho ho ho, semalam masa keluar terlupa, baru2 ni kan asyik hujan jak, payung2 di rumah pun hilang entah ke mana, yang pasti payung yang I beli tu I suka sangat2.....

Here few pics....
100 Yen Shop
*
*
~ Lokasi kedai di BDC area, bersebelahan dengan Taka Cake House

~ Oh ya I juga ada beli ni, kalau nak cuci baju2, kain2 seluar2 kat dalam washing machine, sila sumbat jak semua dalam beg berjaring ni, jadi baju2 pun tak cepat rosak.....

~ Tadaaa... intan payung ku aisehhhh,
Yang color cream polka dot tu I yang punya hehe, dalam gambar tak nampak itu dot dot

Barang2 yang Dijual
*
*
~ Makanan kegemaran Shin Chan!!!!
(ini lah yang paling menarik pehatian I dalam kedai ni, kalau dah namanya peminat no 1 Shin Chan bah hehe..)




p/s: Will update soon!!!!....





7 comments:

Amanie Ashraff said...

ivy beli novel ape >.<

AmirFX said...

Kmk perasan kedei ya bukak pada second day chinese new year... Sik cuti kah sidak ya?

ztie said...

kedai baru sidak dh bkk d matang kinektok.

Faizal n Fashitah said...

Kamek ada nangga kedei ya. Ingin nak masok nangga apa djual. Tapi malaa jak sik kesampaian aihh. Lak2 mek nak masok juak eh ehek..

CGG said...

waa..
payung black n white:)

designationjazz said...

Hi Ivy, dh brp kali dh ku masuk sia. Baru ja sekali beli barang haha!XD. Masuk sia rasa shopping di Tokyo ja asa..hehe

chiemood said...

hehehe aku mau makanan kegemaran shin chan, macam mana rasanya???