Tuesday, December 7, 2010

1st week of December

Hari ni terasa seperti hujung minggu jak, ni gara2 public holiday, esok kena kerja lagi, malasnya huhu..., oh sebelum tu I nak mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Awal Muharram (Maal Hijrah) untuk rakan2 blogger serta seluruh rakyat Malaysia yang menyambut perayaan ini.

Dah masuk 6hb December 2010, baru I dapat meluangkan sedikit waktu untuk mengupdatekan entry dalam blog I ni, ok semalam I keluar jalan2 dengan Sis Irene, misi mencari dress for our Annual Staff Dinner pada 20th Dec 2010 nanti, so kami berdua ke One Jaya Shopping Mall, kedai2 dalam shopping mall ini, comel2 jak rupanya, tempat ni memang sesuai untuk kaum wanita hehehe, sebab dress2 yang dijual agak berpatutan harganya, dan yang paling best, I dapat mencari dress yang disukai heeeeeeeeee....

Tema Dinner tahun ni, Retro Nite................

~ Selipar pakai jalan2 cari makan hahaha... & The dress

Tengah hari semalam I keluar lunch dengan my colleague, Mr Alex Chong, dialah paling muda dalam team kami, berumur 21 tahun, dan dianggap seperti adik among our colleagues.

Lunch with Alex
*
*
~ Iklan yang kat belakang I ni sangat unik, tu iklan rokok jenama apa I dah lupa, yang pasti iklan ni mesti zaman2 P Ramlee dulu2...., sangat lama tu...

~ Our Lunch, Dimsum, Noodles, Chicken Soup & Teh Bunga

Sepanjang pagi hari ni, I menghabiskan waktu dirumah, sebelah petang dalam jam 2 lebih, kami bertiga mummy & sis Irene pulang ke kampung, ok here few pics.....

Kampung Ngori
*
*
~ duduk relax2 minum air kelapa yummy...
Baju biru tu my aunty, baju merah tu kazen I, dikenali sebagai gangster sebab nakal sangat heeeeeee..., yang dua orang lagi tu Sis Irene & Bro Eric

~ Daddy & Bro Eric sibuk membina reban ayam, tak lama lagi duduk rumah baru lah ayam2 kat kampung tu

~ Beza telur ayam kampung dengan ayam pasar, nampak kan perbezaan yang ketara, kulit telur berwarna coklat dan berwarna putih macam telur itik, saiz telur ayam kampung lebih kecil.

~ Ni lah satu2 anak ayam, telur2 yang lain belum menetas lagi, banyak yang tak menjadi, kira the only survivor

Barli
*
*
~ Ini lah rupa daun barli dan kulit barli. Selalunya yang dah dijual di kedai2 berwarna putihkan, itu isinya, pertama kali I tengok, lupa pula nak snapkan gambar pohon barli, lain kali yer... , rupa pohon barli hampir menyerupai pohon padi.

Tebu
*
*
~ Kiri kanan tebu tebu tebu tebu!!!!!, lelong2 sapa mau :p


P/s: Ok itu lah saja update terbaru dari I, will update soon, nak tido dulu esok kerja haih haih haih....

6 comments:

lvynana said...

selalu juak dengar org padah one jaya banyak baju, tok rasa semangat ke sia carik baju x'mas tok ;)

Ivy Metaga said...

Ivynana:
Harus ktk pegi..mmg bling2 mata tgk kedai dalam ya..very affordable :)

NURA said...

salam sobat
duh senangnya bisa kekebun tebu,
saya suka tuh gaya baju dan sendal jepitnya.

Faizal n Fashitah said...

eeEEEEe kiut nyaaaa baby ayam ya. Geram nyawa mek nak penyek2 nya eh hehehehhee...

HonEyBuNNy said...

hai ivy.....lama xdtg blog ivy...miss u......suka la ila tgk anak ayam tu....;-)

Ivy Metaga said...

Nura:
makasih...cantikkan gaya baju gitu :)

mr & mrs odio:
ya ampunnn...mati kelak anak ayam ya mun dipenyek2 hahaha

honeybunny:
cute kan anak ayam tu, masa kecik jak kiut, dah besar ugly hahaha...miss u too ;)