Tuesday, December 14, 2010

What A Day

Semalam I terima my second Christmas present dari my cousin Lyn, kalau mengikuti entry2 dalam blog I ni dari tahun lepas, pasti mengenali orangnya, Lyn merupakan salah seorang cousin yang very close dengan I, tapi memandangkan dia dah jadi isteri orang hahaha.... jarang dah keluar berjoli2 dan lepak-ing dengan dia, biasalah status dah lain heeeeeeee....., "well Lyn I know you will read this entry, if you do jangan marah ok", I tak sangka yang dia akan hadiahkan I a beautiful dress..., so semalam keluar jalan2 dengan Lyn, Sis Irene dan bro Eric, sangat best sebab I dapat luangkan sedikit waktu bersama2 dengan mereka dan dalam masa yang sama I telah membeli necklace yang akan I pakai masa Annual dinner next week.... Yippeeeee...

Lupa pula
orang yang pertama bagi I christmas gift tahun ni ialah my sis Irene, next entry I akan sharekan yer...

Hari ni I spendkan half day untuk proses mendapatkan passport, dalam jam 9 pagi tadi, kami bertiga mum dan sis Irene ke Bangunan Sultan Iskandar. Ok lah sebab proses untuk membuat passport sekarang sangat cepat, tak perlu kena tunggu lama2, sebenarnya I boleh dapatkan passport I hari ini juga tapi memandangkan passport my mum kena siap lewat sedikit atas beberapa sedikit masalah, jadi hari isnin next week baru kami berdua ambil sekali sebelum pulang ke Lawas, tak sabarnya next week.... holiday bah.... :p
Passport kena buat sebab yang lama dah expired, my family dah planning pulang ke Lawas pada minggu hadapan, tak sabar nak jumpa nenek

Here few pics....
A Gifts from Lyn
*
*
~ Lyn I love it so muchhhh!!!!....

At Sultan Iskandar's Buliding
*
*
~ me & mum

~ The process
~ Kena ambil instant photo sebab photo yang dibawa di reject, gambar tu kalau tak silap 2 tahun yang lepas, masa tu masih kerja di Sibu. Gambar tu kena reject pun sebab ada pencahayaan dibahagian cermin mata aiyakkk....

Owh ya I janji dengan salah seorang trainee dari Segi College untuk bagi lukisan yang I sketched atas permintaan beliau, nama dia Kaycey, last week dia sms dengan I yang dia ingin hadiahkan something special untuk buah hati dia, dia request untuk sketched gambar dia dan buah hati kesayangan hehehe...., tak sangka pula dia hadiahkan I coklat dan walnuts....., dia nampak happy sangat2...
Sketched for Kaycey
*
*
~ A Gifts from Kaycey, Bueno coklat & Walnuts


~ Picture that he sms to me

~ The Sketched


p/s: Happy mode but tiring.....:p











9 comments:

Krisno said...

Wah..ada bakat melukis ya Ivy...best lah..cantik sekali..

wa kaljis said...

kenak reject sebab light flare rah cermin mata... hehehe.. tedah ktk..

Ms Tikot said...

Kacak baju ya...

fLo said...

nice dress..=p

Ivy Metaga said...

krisno:
tq.....:)

onggon:
ya lah, ya dipadah staff di sia, nasib ada khidmat instant photo ehheee...

mstikot:
kacakkan..:)

flo:
tq..really nice one..:)

Dia.Honey said...

nice sketched..!! jeles2 huhuhuhuhuhuhuuh..nak paksa my fiance lukiskan untuk ai nih

Faizal n Fashitah said...

Hahaha lucu na nok rejected photo ya. Nang santai habis la yaa hehehe....

designationjazz said...

moral of the story.. mun mok molah passport iboh ngambi gambar makei spec.. hehe.. Anyway Merry Christmas n happy holiday Ivy ;-)

labulabi said...

alu x jumpa kita di lawas owh.kmk balit dari lawas 24 haribulan awal pagi.takut kesesakan rah border brunei ya.lom lambat gik rasanya nak mengucapkan selamat tahun baru ngan kitak.hehe