Tuesday, November 30, 2010

A Special Gift

Hari ni I dapat kejutan di office, I dapat coklat and a lovely card daripada salah seorang trainee dari Segi College, dalam beberapa bulan yang lepas, bersilih ganti penuntut2 dari Segi College yang datang untuk praktikal selama 3 bulan di Hotel. Setiap mereka akan menghabiskan maximum 2 minggu tarining dalam department kami ni.

Banyak juga kenangan2 dengan para2 Trainee ni, bermacam2 ragam dan karenah tapi untuk satu tujuan iaitu mendapatkan pengalaman suasana sebenar dalam dunia perkerjaan. Satu soalan yang pasti I akan tanya dengan setiap trainee.... "So after finish your study, are you going to bulid your career in Hotel Industry?"..., setiap jawapan dan respond yang mereka bagi dalam pelbagai2 bentuk, ada yang bulat, segitiga, segiempat hahahaha...., ok gurau :P

Trainee yang bagi I gift ni namanya Christine Melissa, berbangsa cina dan merupakan warganegara Pontianak, Indonesia. Orangnya cute, soft spoken dan ceria. Hari ni hari terakhir dia training dalam department kami, its so funny to see her face looking so sad and smile while saying goodbye and walking away after working hours.

So adorable when she write "To Dear Teacher Ivy", adoheh I rasa seperti cikgu sekolah lah pula hehehe....

Here few pics

Last day with Christine & Casey
*
*
~ Gift from Christine, picture with my colleague, Edward, Trainee Casey and Trainee Christine

~ Ragam bila di ambil gambar oleh salah seorang paparazi

~ Last sunday, I sempat sketched gambar Christine, I bagitau kat dia, kalau dah balik Indonesia, sketching ni boleh dijadikan kenangan sampai ke anak cucu ehehe...


My New Haricut~28/11/10
*
*
~ Uihhh.... that me with my new haircut.... How? How?... :p



p/s: Ok will update soon, nanti kalau ada masa pasti akan menjenguk blog rakan2 blogger yang lain..........





8 comments:

ztie said...

v~ kcaklah drawing yaa.. grrrrr

Ms Tikot said...

Kacak rambut baru ;-)

wa kaljis said...

hehehe jawapan bersegi2 hoh.. rambut baru ya yerrr... :)

Ivy Metaga said...

ztie:
Tq...model ya pu kacak kan :)

Ms Tikot @ atika:
tqqqqqqq...., rasa ringan kepala :)

onggon:
auk jawapan bulat2, segi2, bujur2 hahaha..
yerrrrrrrrrrrr...tq tq tq..

fLo said...

cute trainee ya..heheheh..
wahh...new hair cut..=p santek!

labulabi said...

happy new hair cut.wakakakaka.cak gambar ya.nang da main tutup muka.hehe.polah promote ikit ngan paparazinya.

AmirFX said...

New hair cut n look pretty.. yerdehh... Kmk bok pas menghaircut rambut juak minggu lepas.. Asa ringan jak bila pas hair cut... haha...

Faizal n Fashitah said...

Wahh new haircut. Kacak. Really ngenak ngan kitak XD