Wednesday, November 10, 2010

Work of Art (Part 19) = My Mum

Kalau blogger2 yang ada friend friend dengan I kat Facebook.... amboi ayat tu... friend friend, pasti dah lihat album yang I create special for my mum, sebenarnya I dah lama sketch ni dalam tahun 1999, tapi dibiarkan selama 11 tahun, I selongkar2 fail2 lama terjumpa pula sketched ni, jadi masa cuti 3 hari minggu lepas, I ambil sedikit waktu untuk menyiapkan sketching, Tadaaaaa..... siap!!

My Mum
*
*
~ 1999, uncompleted

~ The process

~ heeeeee... its me :p

2010, Completed




11 comments:

wa kaljis said...

ktk tuk nang pandei melukis hoh.. beri-beri kreatip bah.. :)

Ivy Metaga said...

onggon:
TQ...;)

chris federick said...

Well done! btw ur mom's pretty :)

Ivy Metaga said...

chirs:
tq....my mum sure happy when she read ur compliment heeeeee..;p

Faizal n Fashitah said...

Perghhh!.. lamak na juak bok complete? anyway, kitak nang kretif n pandei melukis hoh. Keep it up! XD

AinnalinaRamdzan said...

Fuyoooo...11 taun babe... mun dijual ya maok berpuluh riban org maok ngambik.... U're gifted ivy! Pa gik, lukis muka kmk gik.... hehe

erolnukman said...

11 tahun?fuhh...kmk rasa ktk tok terer mlukis part mata.yalah lukisan ktk nampak sama sama dgn gambar..
cantik!

Ummi Hanie said...

ur mom is pretty,ivy ;)

Ivy Metaga said...

mr & mrs odio:
auk..lepas sketch 1999, kmk simpan tek masa ya dah sik da aura mau habiskan, selongkar terjumpa balik, alang2 siap kan jak heeeee...

ainna:
TQ..ok kelak kmk sekodeng, tgu jak ktk sia..;p


erolnukman:
TQ..ada few sketch lama2 kmk juak, ada yg terjumpa balik..:)


ummie:
TQ...cantik macam anak dia tak lalala...:p

unai said...

Ivy,so terror u mlukis.Masa di uitm sik pernah nanga u melukis hehhe. btw aku add blog u. ensunai here.

Ivy Metaga said...

ensunai:
ooooo..ko pun ada blog juak hehe, yup di uitm dolok jarang ku melukis, mun ada pun masa plg rumah jak hehe...just as an hobby :), mun kawan2 yang sama sekolah menengah mmg tau, dolok kan ada pendidikan seni heeeeeeeeeee...