Sunday, October 17, 2010

Work of Art (Part 18) = Mr Audio's Family

Bertemu kembali dalam ruangan my gallery, blogger yang terpilih untuk I sekodeng kali ni ialah Mr Faizal & Fashitah (F&F) atau dulu dikenali sebagai blogger Mr Audio masa dia dalam zaman solo @ bujang dulu2 hehe..., ok nak kenalkan serba sedikit tentang blogger Audio yang memiliki blog yang penuh dengan gambar2 kontroversi artis terkenal Sen hahaha.... memang terer dalam bab2 meng-super-impose gambar2... bagi I menarik dan menghiburkan, kalau singgah di blog beliau, mulut memang tak berhenti tersenyum, kalau tak ketawa memang tak sah... ok sila lah klik2 jak nama2 beliau untuk kenali dengan lebih dekat lagi, dah linkkan....

Hari ni I tak dapat tido, gara2 Teh C panas lagi adoheh..., jam dah menunjuk 2.45am, tangan masih ketak ketuk ketak ketuk menghapdatekan entry, bila mata dah tak dapat tido, mood untuk sketching timbul, aura kuat ok hahaha, so I ambil waktu sejam setengah untuk melukiskan wajah2 blogger Audio bersama2 dengan isteri tercinta & baby mereka yang tersayang.... yerrrr....

Here few pics....


~ The process

~ Original sketching ~ captured by Hp SonyK770i, hasilnya tak berapa jelas, biasalah pencahayaan tak cukup, jadi untuk meng-clear-kan lakaran I edit dalam picasa, kasi terang jak...

~ Edited by picasa, to make more clearer

~ Original sketching

~ Zoom...

~ Original Sketching

~ Picasa

Gabungan sketching hasil ilham dari dua gambar dibawah
*
*
Mr & Mr Audio & their cute little baby...^^


p/s: ok nak tido dulu!!!!....., entry ini khas untuk blogger Faizal & Fashitah, terimalah sebagai award dari I yerrrrrr........

17 comments:

mR.sYaH said...

mmg smart lukisan tu..

bayi tu comel..

labulabi said...

wowww.menarik.bleh mintak tolong polah juak tok.

willie a.k.a reptoz said...

Nang terrer.

Faizal n Fashitah said...

Haha aiee kiuttt. Thank u soOOo much! mesti wifey mek excited nangga lukisan tok. Nang creative kitak XD

Big Momma said...

waseh... u memang berbakat. boleh buat bisnes tok...

Khairul Antasha said...

terer nya ktk ... polah utk kmk juak..plz..heheh..

ztie said...

ivy! mek mok juak!
tapi muka bg derio nang poyo lah dalam ya keh3

Ivy Metaga said...

mr syah:
ya baby tu mmg chomel :)

labu labi:
boleh....heeeeee...

willie:
tq :)

f&f:
u welcome!!!!....:)

Momma:
ya lah kan...bisnes2..:)

antasha:
eeee...kelak kmk lukis muka tepi ktk jak ya hahaha, ktk ya misteri ya...:p

Ivy Metaga said...

ztie:
bole....hahaha..sik da gambar lain gik yg kmk dapat curik dari blog nya. pakai ya ada...:p

nina syakina said...

cantiknya!!! nak satu!!!

erolnukman said...

fuhhh...terer ktk mlukis ooo...dgn slumber siap gambar sigek famili..good job!

Ivy Metaga said...

nina:
ok...:)

erolnukman:
TQ!!!....:)

AmirFX said...

Wasehhh.. Kacak ehh.. Tererlah... Gambar kmk bila gik? haha.. *tersipu2 malu*

Ivy Metaga said...

amir:
ok..kelak kmk sekodeng..:p

aYu said...

bila nak lukis pic ayu?
ehhehe

labulabi said...

camne nak antar ngan kitak gambar ya mok make e-mail.saiz 16X20 inc.sebut rega skali k.hehehehe.

Benrauf 2.0 said...

cantiknya..where do u learn sketching or its already in your blood?