Monday, October 11, 2010

Sunny Hill Ice Cream

Dah 2 hari berturut2 I makan aiskrim di Sunny Hill Ice Cream yang dikenali dengan homemade Ice cream, rugi kalau tak mencuba, rasa icecream nya memang bagi I lain dari yang lain, hurmmm... lebih sedap daripada yang dibeli di kedai2 aaaaa.... ini lah satu2nya kedai yang menjual homemade aiskrim di Kuching, maksud I kedai ni tak ada cawangan yang lain, errrr... kalau tak silap lah hehehe..., mana lah tau kot2 dah ada cawangan di tempat2 lain dalam bandar Kuching, blogger2 dari Kuching sila betulkan yer, kalau ada kesilapan info heeeeeeeeeeee....

Yang best kedai ni, kita boleh beli additional nuts, kalau half cup RM0.50nett sahaja. No plus2 ok, kalau 1 cup nuts pula RM1.00 sahaja. Murahkan dan sedap bila dimakan dengan ais krim, rasa2 yang masin dimakan dengan aiskrim yang manis, memang chantek!!!!.... thumbs up up!!!..., sebab adanya dua tangan, tu yang kena "up up" 2 kali tu :p

Selain tu, perisa akan bertukar2 juga, tapi kadang2 sama juga ler hehe, yang pasti everyday perisa vanilla is a must, perisa yang satu lagi akan bertukar2, mungkin jagung, coklat, yam...

Last Sunday I makan small cup, hari ni makan lagi, kali ini I makan medium cup...., maksudnya kalau sekali lagi I datang, mesti order large cup hahaha...


SUNNY HILL HOMEMADE ICE CREAM
*
*
*
(Sunday, 10/10/10)
~Sunny Hill

~ Ini lah Kaunternya, self service with few selections but you'll never regret for each choices...

~ Vanilla & Chocolate with nuts (small)
RM2.50 with nuts

~ Yummy!!..

~ Tengah menikmati...

(Today, 11/10/10)
*
*
~ Hari ni sama perisa, Vanilla & Chocolate (medium cup with nuts)
RM3.80 per cup with nuts

~ Today carving for ice cream more and more!!!... from small to medium hahaha..., tak lama lagi medium to large :p

~ Happy akhirnya dapat menonton Ice Age 2 & 3, I tau lah movie ni dah lama, tapi memang best...


Oh satu lagi, I dah tonton Ice Age yahoooo...., last sunday lepas makan aiskrim, I ke Kenyalang mencari DVD ni, bagi penduduk di Kuching, area kenyalang ni memang tempat yang glamor kalau nak cari CD/DVD.... betul tak??...:p

9 comments:

SEN said...

wahhh..mcm kenal..tapi di mana ya..?

AmirFX said...

Memang pilihan eskrem d sia.. Kmk suka flaver stroberi.. P jarang ada... Pernah beli time ari ujan.. Fuhhh.. Nikmat ada jak.. haha..

am-rie said...

makan ice n nangga cerita ice..nang icecream la..haha
best2..jangan lupa order yang besar punya!!hehe..

Faizal n Fashitah said...

Kamek kenal Sunny Hill ice creams since masih study lagik. Memang pilihan kamek for homemade ice cream XD

wa kaljis said...

adoheh.. blog ktk pun pasal mkn juak hehehe.. tek bok jak maca blog2 lain smua cita hal mkn.. mainlah perut kmk kerokk krokk.. hehehe...

Big Momma said...

i was there just now lepas ambik barry balik sekolah.... makan kon aiskrem vanilla + strawberry... nyumssssss

Kenny De said...

ada juak kh mlm buka ya babe??

Ivy Metaga said...

sen:
ya lah di mana hoh, bukan tempat kita date ari ya ka hahaha...:p

amir:
auk stawberry jarang kan, selalunya perisa coklat ngan vanilla

am-rie:
ya..harus ku order yang besarrrr punya hahaha...teringat iklan maggie..

mr & mrs odio:
sy sgt bersetuju heheehee...nang nyaman hoh..

onggon:
hehehe..ya lah godaan makanan yerrr...

momma:
ya ka..maksudnya ari tok perisa strawberry ka, best eh..kelak ku g makan gik ahaha

ken:
auk malam buka nya sampai jam 9.00 atau 10.00mlm mun sik silap ku, dt

willie a.k.a reptoz said...

adeh! lapar aku.