Thursday, October 14, 2010

Mum & Dad New Ride

Hari ni pulang dari kerja, I memang dah tak sabar2 untuk sampai ke rumah sebab nak tengok reaksi my sister Irene. Semalam I tipu dia, I bagitau yang my mum&dad new car akan datang next month sebab tak ada stok kereta warna putih, sis Irene percaya 100% kata2 I hahaha..., Ubek menjemput dia dari UiTM dan terus menjemput I dari tempat kerja, masa on the way pulang rumah dia tanya2 berulang kali betul tak kereta tu akan datang next month, tapi bila jak masuk simpang ke rumah, dari jauh dia melihat the new ride kelihatan depan rumah. Reaksi dia macam ni

"aiyaaaa.... eneng tipu, ada lah kereta tu...." sis Irene tersengih2 & seperti biasa bila dah teruja mestilah pose sana pose sini hahaha... hobby bah...

Ok here few pictures our family car...., how I wish this is my car hahaha, well its my mum&dady car... I tumpang jak lah.... :p


TRITON
*
*
~ Pose 1 (Brother Eric at the back)

~ Pose 2


AT SINGAPORE CHICKEN RICE (SCR)
*
*
~ Fish Fillet

~ my favorites yum yum... Chicken Liver & tak tau apa nama jenis yang satu ni, bedal ka atau badal ayam hahahaha....

~ Ubek with his monster tongue, Daddy & Sis Irene, mum & Eric (not in the pictures, hilang hehe..)


p/s: wokey nite2 everyone, dah demam 2 hari ni huhu..... flu lagi...





7 comments:

Faizal n Fashitah said...

yerRRr ada pickup Triton baru eh. Kamek minat juak Triton tok. Suka nok full spec rona itam ya.. stylo laa ehek

Ivy Metaga said...

mr &mrs odio:
ya lah..hehe..happy for my parents, they get their dream car...eh harus kmk juak berkerja keras utk dapat keta macam tok juak one day hehe.., sidak sik mau hitam, prefer putih..terang dalam gelap hehe

Jalalyna A. said...

Ivy, irene look is more to phylis look hooo... 1st time nengok nya ria, i thot Phie pun sis... eheheee...

Kenny De said...

as,dh nama tek berkazen ne nda.haha.. lamak juak ku xnemu phylis.haha.. apa apa pun triton nang kacak!

Big Momma said...

esok boleh main itu nombor...he he he

SangonVilla said...

yer...yer...ada keta bauh...eh,keta mana jd mangsa?hehehehe..irene of coz la follow my look, size oso..hahahaha...
nong,bila mau bawa ku naik triton noh??hahaha

Ivy Metaga said...

asma:
ya lah sama kan muka sidak dua, mun dah nama kazen mazen tek nak hihi

ken:
ya triton kac..^^

momma:
hahahaha..harusssss ya..^^

lyn:
bah muk ty dgn mumy kuk hahaha, dia punya keta, bukan saya punya, saya tumpang saja hahahaha..hamboi ayat...