Thursday, October 7, 2010

Raja Ayam Penyet

Semalam I ambil half day sick leave, gara2 serangan Jepun yang hebat hehe, apa tu??..., sakit period yang melampau2, pulang dari klinik I habiskan masa berbaring dan sempat lagi main frontierville games dalam facebook hahaha..., I ni kan pekerja kebun cemerlang bah, tak kira di alam maya atau lah realiti :p

Sebelah malam perut I dah rasa ok sikit, I ajak Ubek ke bakery, planning nak beli bread, lagipun nak juga berjalan2, rasa tertekan jak duduk dirumah, Ubek pun rasa tertekan, mungkin kerana pagi semalam dia ada attend interview, I doakan agar dia dapat good news lepas ni, mudah mudahan di curahkan rezeki yer....

Mula2 tu kami berdua ingatkan nak jalan2 di waterfront, konon2nya nak tenangkan fikiran, at last bukan waterfront kami pergi tapi ke kedai makan raja ayam penyet di area pasar, ini idea spontan dari Ubek, dia kata menu ayam penyet kat situ sedap, I ni pantang dengar orang sebut makanan yang sedap2, mesti hati gatal ingin mencuba ok :p...., pertama kali I datang ke sini untuk makan, suasana ok lah...

Oh tapi sebelum tu, kami berdua sempat berjalan2 di kedai menjual lampu di area central park batu 3, kat area situ kan ada banyak kedai2 lampu, Ubek nak cari stand table lamp, sungguh teruja bila masuk kedai pertama, dia terjumpa lampu yang dia cari2 selama ni, dan hari ni lepas kerja, I bawa mumy ke kedai yang sama, nak surprise untuk Ubek, I did buy the table lamp for him heeeeeeeeee....., tak sabar nak bagi dengan dia besok... tapi dah tak surprise lagi sebab dia dah tahu, cuma dia speechless...

Ok lah here few pics...

AT RAJA AYAM PENYET
*
*
~ Mulut!!!...., ya ampun licin tulang haha...

~ Us

~ Tu lah stall nasi ayam penyet

~ Satay, bagi I yang satay daging sedap berbanding satay ayam, satay ayam not really, macam pelik jak rasanya, errr... pada pandangan I jak yer...

~ Ayam penyet, sambal pedas..., rasa boleh tahanlah, macam rasa mauruku jak kulit ayam tu

~ Tauhu & Tempe

~ me weeeeee....

p/s: Nite2 everyone!!!....


10 comments:

am-rie said...

ney gambar lampu..nak nangga juak..hehe
sedap jak upa ayam ya..glupp!

kaljis aka onggon said...

gulp juak... lamak dah sik mkn ayam penyet tuk :P

Faizal n Fashitah said...

yerRRr cuba kitak sound2 kamek marek, dapat kamek join sekali.. kedong umah kamek sik jaoh juak dari sia ba ehek..

Ivy Metaga said...

am-rie
haha..ok next entry kmk tunjuk lampu ya hehe...

onngon:
bah juh makan ayam penyet..dolok lucu eh, masa mula2 dgr menu tok nak, kmk imagine daging ayam ya mmg di lenyek2 hahha...

mr & mrs odio:
ya ka..aihh...rugi sik sound awal2 dalam blog oh, ney lah tau bole terjumpa di sia...next time kmk sound2 k..:))

ztie said...

oo bang derio. bila masa jak umah ktk dekat ngn kpg ya? :/

Khairul Antasha said...

kmk suka ayam penyet..kmk belom try gik kat raja ayam penyet..yg pnting sambalnya nyumssssss...hehehe

lvynana said...

Setakat tok kamek rasa ayam penyet Rumah Hijau paling nyaman di Kuching tok, kamek lum ada masa mok blog pasal ya gik.

Satay daging nang nyaman, tp ada tempat yang liat gilak, penat kunyah :P

ztie said...

penyet d umah hijau nyaman. tapi nyaman gik sambal di kpg ya

GRuNGe said...

Sedap ke ayam penyet? Tak pernah rasa, tapi selalu dengar. Nanti akan try gak.

ferdaus said...

lama x singgah..
apa lhabar ivy metaga..