Tuesday, June 7, 2011

Brother Eric's Wedding Ceremony

Dah masuk bulan 6, moga tak terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Gawai untuk semua rakan2 blogger serta para pembaca yang menyambut sambutan Gawai, Sambutan Gawai tahun ini sangat best, sebab ramai cousin2 dari Lawas yang datang, nanti dalam entry yang seterusnya I akan kongsikan sambutan gawai yer, sekarang nak sharingkan few pictures wedding yang dah berlangsung pada 30 May 2011.

Rasa dihati sangat gembira melihat wajah adik I, Eric dan isterinya, Laurina bila sah bergelar suami isteri, bila terkenang zaman kanak2 kami, terasa macam baru semalam berlaku, seperti dalam mimpi memandang wajah Eric, rupanya dah tua, eh silap dah matured hahaha...., hurmm... ok emo kejap >.<

"oh little brother of mine, you're such a blessing to the family, all the years we grown up together, will always be one of the best in a lifetime, I will always pray for you and Laurina, may god bless the family that you will have your own, please lah cepat2 buat anak hahahaha, tak sabar nak ada anak buah @ fruit child, bagi mumy dan daddy cucu"

~ Aiya.... emo sekejap tengok gambar ni, location at Kampung Puru Sia, Lawas
In picture: Uncle Christopher, Brother Ken, Brother Lee, Brother Eric and me


St. Joseph Cathedral
*
*
~ Laurina dengan Flowergirl, Flowerboy & Bridesmaid

~ "A walk to remember", Laurina di iringi bapa tercinta

~ Amboi dup dap dup dap si pengantin lelaki hehehe...., Eric & his bestman, cousin Dalglish, masa ni dia asyik tanya, "siapa ada tissue berpeluh ni", tergelak kami melihat reaksi Eric, nervous sampai macam tu lah pula....

~ Ceria & berseri2 kan wajah pengantin selepas upacara ^^


Ok dah sharing masa ceremony tu, untuk reception next entry yer...


P/S: penat dan banyak hal untuk difikirkan hurmmmm............, lain kali cerita :p




9 comments:

Amanie Ashraff said...

hi ivy !

wahh bestnya tengok org kahwin. rasa nak kahwin jugak.

btw lain ye muka ivy masa kecik dgn dah besar ni :)

AmirFX said...

Nabes pengantin ya bila kenak ambik gambar asa kmk.. haha..

SEN said...

tggu ivy gik..eheheh..

cik helena said...

tahu tak cikhel teringin sgt nak kawen pakai gaun camtu..cantik!

ADrian said...

ok...not being proud or anything..but i served this wedding mass :) hehehe i recognized the couple..and i hardly recognized you pulak @ the blogger..haha...my picture was blocked by the flower..hahah :)

congrats to ur brother :)

ADrian said...

i thnk dis is the 2nd time i served in a wedding mass and i recognized the couple and with you blogging about it..the 1st time was with me in a full scale picture..haha...:)

Benrauf said...

congratulation for your brother :)

wa khairul onggon said...

Pelantin lelaki dan perempuan duak2 kacak.. Lamak sik nengar cita ktk.. :)

cik helena said...

ivy kite kan teruingin nak kawen pakai gaun camne lah!tp kite dah pakai tudung..cane??huhu